Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Válaszol a vádakra Wittner Mária

Wittner Mária szerint mai szerepvállalása összeegyeztethető az ’56-os örökséggel. A forradalom résztvevője úgy véli, a tüntetéseken való felszólalás belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.
Az 1956-os forradalom kapuvári megemlékezéssorozatának egyik vendége Wittner Mária, aki részt vett az ötven évvel ezelőtti eseményekben, majd a forradalom leverése után halálra ítélte a hatalom. Wittner Mária rábaközi fellépése vihart kavart Kapuvár lakosai és elszármazottai körében (Kisalföld, október 25.). Többen kifogásolták, hogy a – napjainkban országgyűlési képviselő – hölgy jelenlegi, közéleti szereplése (Kossuth téri tüntetések) visszatetszést kelt akkor, ha fiataloknak tartandó rendezvényeken vesz részt.
Wittner Mária elmondta: a tiltakozásokon való részvételét és felszólalásait összeegyeztethetőnek tartja mind képviselői mandátumával, mind ötven évvel ezelőtti szerepével. Úgy véli, a szólás- és véleményszabadság fogalmába beleférnek napjainkbeli megnyilvánulásai. A forradalmár hangsúlyozta, a tiltakozásokat – a kormányfő tevékenysége nyomán – mindenképpen jogosnak tartja, függetlenül attól, hogy ez a parlamentben vagy az utcán történik.
A hétvégi megmozdulások és az ötven évvel ezelőtt történtek közt talál kapcsolódási pontokat, ahogy hangoztatta: „valamit napjainkban is megelégeltek az emberek”. Wittner Mária azonban hozzátette: az atrocitásokat nem tartja méltónak ’56 ünnepléséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fc sopron: már kiesőjelölt az újabb kudarc után

Tovább olvasom