Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Válás közös megegyezéssel

Bogyoszlón megoldódni látszik az iskolaügy. Korábban beszámoltunk róla (Kisalföld, 2007. február 9.), hogy a gyereklétszám drasztikus csökkenése miatt a helyi önkormányzat képviselő-testülete az iskola bezárását tervezi.

Sebestyén Katalin polgármester szerint úgy tqnik, hogy ismét helyreáll a béke a településen és mindenki megérti, hogy 36 tanulónak képtelenség fenntartani a községi iskolát. Kifejtette: az intézmény megszüntetése kényszer szülte döntés, az anyagiak hiánya miatt kellett ezt a határozatot meghozniuk. Közben pedig keresik a megoldást arra, hogy a bogyoszlói gyerekek melyik intézményben folytathatják tanulmányaikat. Két lehetőséget, illetve két iskolát ajánlottak a szülőknek: a farádit és a rábatamásit.
Bogyoszló polgármestere azt is elmondta, hogy egyezségre jutottak Szilsárkánnyal a békés válásról, és „közös megegyezéssel” szüntetik meg a Bogyoszló–Szilsárkány Körzeti Általános Iskoláról 2005-ben kötött megállapodást.
Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere is megerősítette a békés szakítás tényét Bogyoszlóval. Érdeklődésünkre elmondta: a tavalyelőtti megállapodás megszüntetése miatt nekik is megoldást kellett keresniük arra, hogy a falubeli gyermekek idén szeptembertől hol folytathatják tanulmányaikat. Végeztek egy felmérést, melyből kiderült, hogy a megkérdezett harmincöt szülő közül harmincegy a szili általános iskolát választja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom