Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Valamennyi folyó apad a Közép-Tisza vidékén

A Közép-Tisza vidéken eltelt újabb csapadékmentes nap után a Tiszán, a Zagyva-Tarnán, a Hármas-Körösön és a Hortobágy-Berettyón végig apadás figyelhető meg.

A Tisza vízszintjének napi csökkenése 4-20 centiméter között mozog - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője kedden az MTI-vel. Lovas Attila igazgató tájékoztatása szerint már csak döntően első fokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn a Tisza mentén a Tisza-tó alatti szakaszon, a Zagyva torkolati szakaszán, valamint a Hármas-Körös jobb partján.

Egyedül a Hortobágy-Berettyón Karcag-Kisújszállás között van érvényben másodfokú készültség. A fokozat-mérsékléssel a vízügyi védelmi osztag készültségét is megszüntették. Az árvíz elleni védekezésben még mindedig jelentős létszámú erő, 176 ember vesz részt. A hideg száraz időjárás napról-napra csökkenti a belvízzel elöntött területek nagyságát, jelenleg a vízügyi igazgatóság működési területén 669 négyzetkilométer áll víz alatt. Hétfőn 69 szivattyútelep összesen csaknem 3,2 millió köbméter vizet emelt át a befogadók irányába, és közel kétszázan dolgoztak a védekezés során.

A belvíz tartós jelenlétét jelzi, hogy a folyamatos vízátfolyások miatt továbbra is le van zárva a Jásztelek-Jászapáti közötti út, illetve a Fegyvernek és a 34-es számú főutat összekötő műút. Elöntés veszélyezteti a Kétpó-Mezőtúr közötti, 4632-es számú közlekedési utat is. A területi vízgazdálkodási társulatok közül egy harmadfokú, további öt másodfokú készültségben védekezik a belvíz ellen. A belterületi elöntések csökkentése 51 település önkormányzatának ad munkát a Közép-Tisza vidékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁSZ feljelentés a fővárosi önkormányzatnál

Büntetőfeljelentést tett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a fővárosi önkormányzatnál talált hiányosságok… Tovább olvasom