Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Vajdasági kapcsolat

Győr-Moson-Sopron - A megyei önkormányzatnak fontos a vajdasági kapcsolat, ezért rendezik meg idén is a határon túli magyar kultúra értékeit bemutató programot.
Nagy érdeklődés kísérte tavaly a délvidéki, vajdasági kultúra győri bemutatkozását. A színházi, irodalmi, történelmi, filmes és fotós programok között fiatalok-idősek egyaránt találtak kedvükre valót. A szerény költségvetésű, gazdag kínálatú rendezvény sikerrel végződött, így többen a folytatást szorgalmazták. Köztük Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke is, aki a megszületett kapcsolat továbbplántálására tavaly nyáron – Szabadka utolsó magyar, városépítő polgármesterének, Bíró Károlynak a győri leszármazottaival – a Délvidéken járt. Egy ifjúsági szabadegyetemen tartott előadásukkal is megerősítették: megyénknek fontos a vajdasági kapcsolat.

– A határon túli magyaroktól minden találkozáskor valami megmagyarázhatatlan közösségszervező lelkesedés ragad ránk. Ez is arra késztet bennünket, hogy idén is tervezzünk programot. A hagyományt folytatva ismét vendégünk lesz a Szabadkai Népszínház társulata, mégpedig egy Wass Albert-darabbal, amivel a gyerekeket szeretnék megszólítani. Úgy szeretnénk, ha nemcsak a megyei művelődési központban, hanem valamelyik bakonyaljai település kultúrházának színpadán is életre kelhetne az író mesevilága. Emellett, a Műhely szerkesztőségével és Villányi László főszerkesztővel együttműködve, tovább szeretnénk bővíteni a kortárs vajdasági irodalom bemutatását is, elsősorban találkozók, rendhagyó irodalmi órák keretében. A tavalyihoz hasonló tárlatok sem maradnak el, hogy segítségükkel újra felidézzük a Délvidék szellemi hangulatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mikrohitel reneszánsza

Győr-Moson-Sopron - A válság hatására nőtt meg a mikrohitel iránt érdeklődő, azt igénylő… Tovább olvasom