Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Vagyonnyilatkozatok - Kevesebb tartozása és több megtakarítása van Orbán Viktornak

Nem változott jelentősen Orbán Viktor miniszterelnök vagyoni helyzete az elmúlt egy évben; csökkent a könyvkiadásból származó eseti bevétele és egymillió forinttal kevesebb a tartozása is, míg a felesége örökségéből adódóan nőtt a megtakarítása - derül ki a miniszterelnöknek a tavalyi évet tükröző vagyonnyilatkozatából, amelyet csütörtök este tettek közzé a miniszterelnök honlapján.
A dokumentum szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.

Autója, vagy egyéb járműve továbbra sincs a politikusnak. A házastársával közös számlán csaknem ugyanannyi pénz van, mint egy évvel ezelőtt, amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor kevéssel több, mint egymillió forintot tüntetett fel, most 1 millió 210 ezer forintot. Emellett a felesége örökségéből több mint 5 millió forint takarékbetétben elhelyezett megtakarításuk van szintén közös számlán.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része, ami a 2011-es 11,3 millió forintról egy év alatt 10,3 millió forintra csökkent.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.

A vagyonnyilatkozat szerint míg 2011-ben 248 ezer forint volt a könyvkiadásból származó eseti jövedelme, addig 2012-ben ez 114 ezer forintra csökkent.

Olvasóink írták

  • 1. nemtudom2 2013. február 01. 11:47
    „"A dokumentum szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.

    Autója, vagy egyéb járműve továbbra sincs a politikusnak. A házastársával közös számlán csaknem ugyanannyi pénz van, mint egy évvel ezelőtt, amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor kevéssel több, mint egymillió forintot tüntetett fel, most 1 millió 210 ezer forintot. Emellett a felesége örökségéből több mint 5 millió forint takarékbetétben elhelyezett megtakarításuk van szintén közös számlán."

    Ennyi? 23 év politikusi fizetésből ? Na neee, vagy talán hazudik, azt biztos nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonnyilatkozatok - Ötmillió forinttal növelte megtakarításait Áder János

A köztársasági elnök idei vagyonnyilatkozata alapján mindkét személyautóján túladott. Tovább olvasom