Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Vágyakozás…

A nő túl volt az ötvenen, bár ezt senki sem hitte. Valós korából letagadhatott volna legalább tizenöt évet. Jól tartotta magát, vagányan öltözött, belülről sugározta a fiatalságát. Talán a még mindig gyakori bókok tették, talán a szerencsés természete, de sosem érzett féltékenységet a fiatalabbak iránt. Mi több, jó érzéssel nézte lányait, azok barátnőit, milyen szépen formálódnak. Szerette a szépet. Az emberekben is először a vonzó jegyeket fedezte fel. Jártában-keltében örömmel állapította meg: „milyen gyönyörű a szeme!" – aztán rögtön arra gondolt, mit kínlódott már tizenéves korától, hogy az övé mutasson valahogy. „De csinosan áll rajta ez a ruha!" – amit ő egyébként már sohasem vehetne fel a kis hurkácskák meg a szaporodó szemölcsök miatt. Néha elmélázott ezen. Nádszál bombázóként megszokta a testéhez simuló öltözékeket.

Már jó ideje búcsút kellett mondania ezeknek. Még a kezében volt a reflex, amikor leemelt egy-egy régi énjéhez illő darabot, aztán észbe kapott, és visszatette. Mégis szerencsésnek érezte magát, mert mindettől egy percig nem volt irigy, sem boldogtalan. Pedig a tükörben már régóta szembesült hajdani szépsége hajszálrepedéseivel. „Mivé lesz a szép asszonyi test?" – morfondírozott nemegyszer. Ám a keserűség is elkerülte. Inkább az bántotta, hogy már régóta kerüli a szerelem. Az a furcsa bizsergetés, amiről hitte, tudta, hogy akár a nyolcvanéves szívben is képes fészket verni. Ő szerelmes természetű volt. Azt vallotta, csak így érdemes élni. E nélkül savát-borsát veszíti a legnagyszerűbb kapcsolat is.Sosem felejtette el nagyanyja bölcs mondását: „A szerelmet éppúgy ápolni kell, mint ahogy a növényt öntözni. Ha elmulasztod, kiszárad."

Végig ezek a gondolatok cikáztak a fejében, miközben a fia korú masszőr dolgozott. Már ez is szokatlan volt, otthon tíz éve ugyanazé a barátnőjéé volt ez a reszort. A masszírozás ideje alatt annyira kikapcsolt, hogy csak az utolsó paskolásra ébredt fel. Szokatlan volt hát a helyzet. Pedig fiatalabb férfiakra még álmában sem szokott gondolni. Erről is csak annyit állapított meg, hogy sármos, izmos, magas srác. Biztosan dugig van az előjegyzési naptára hölgyvendégekkel. Mindeközben azzal volt elfoglalva, hogy szemérmesen takargassa magát. A fiú csodálkozott, mondta is, naponta tucatnyi nőt lát ilyen helyzetben. Megjegyzése nem változtatott a majdnem kamasz lányi zavaron. Ez volt a 22-es csapdája. Az izmai ugyanis azonnal árulkodtak arról, hogy nem tudja elengedni magát. A tudattól még inkább görcsös lett. Már azt is bánta, hogy egyórás masszázst kért. Sosem lesz vége – gondolta. Épp ekkor telt le az óra. A fiú végigsimította mindkét karját, végezetül pedig hol az egyik, hol a másik kezét zárta be egy-egy percig az övébe.

Érdekes módon ez volt az a pillanat, amely felkorbácsolta a vágyakozását. Nem ölelkezésre vágyott, a szex eszébe sem jutott, noha már régóta nélkülözte. Az a meghittség hiányzik neki azóta is, ami abból a kézfogásból áradt. Az odafigyelős mozdulat, amiből pontosan lehetett érezni, hogy kívül rekedt a világ, és csak ők léteztek egymás számára...

Bayer Ilona

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorelliné Etl Erika

Kukorelliné Etl Erika, a győri Vocational Academy matematikatanára nyugdíjazásakor elhatározta, hogy… Tovább olvasom