Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Vagdalt hússal töltött alma

Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús,
2 db zsemle,
2 dl tej,
8 db savanykás alma,
2 dl fehérbor,
1 húsleveskocka,
2 vöröshagyma,
2 dkg vaj,
őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg,
cukor,
citromlé,
fekete bors,
kevés olaj.

A húsleveskockából 1 dl húslét főzzük. Apróra vágjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a húshoz adva még egyszer átdaráljuk. Ízesítjük törött fahéjjal, szegfűszeggel és cukorral. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivesszük és citromlével meglocsoljuk. A belsejüket megtöltjük a húsos keverékkel, és kivajazott tálba helyezzük. Megöntözzük a borssal és a húslével, és addig tartjuk a sütőben, amíg a leve félig elfő. Tálaláskor az almákat óvatosan szedjük ki, nehogy összeessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuznyecova túl nagy falat volt Szávaynak

A negyeddöntőben búcsúzott egyesben Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az alig 19… Tovább olvasom