Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Vádemelési javaslat Schönthal Henrik ügyében

A múlt héten fejezték be a nyomozást és már továbbították is a vádemelési javaslatot Schönthal Henrik ügyében - írja a Népszabadság. A férfi ellen többek között sikkasztás és pénzmosás miatt folyik eljárás a bróker-üggyel kapcsolatban. Bíróság elé is Kulcsár Attila perének keretei között állítják majd.
A múlt héten fejezte be a nyomozást Schönthal Henrik ellen Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - írja a Népszabadság. A lap szerint az ügyben elkészült a vádemelési javaslat is, amelyben a tavaly szeptemberben a bróker-üggyel kapcsolatban őrizetbe vett férfi ellen sikkasztás, szándékos pénzmosás és bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás bűncselekmények miatt javasolnak vádat emelni.

A Schönthal-ügy aktái már az eljáró ügyésznél vannak, várhatóan napokon belül elkészül a vádirat is, és a főügyészség azt indítványozza majd a bíróságnak, hogy a férfi ügyét a Kulcsár Attila és húsz vádlott-társa ellen a május 3-án kezdődő büntetőper keretében tárgyalják - írja a Népszabadság.

Schönthal Henrik ellen milliárdos pénzmosás gyanújával adtak ki körözést a brókerbotrány kirobbanását követően. A nyomozás adatai szerint két "érdekeltségi körébe tartozó" off-shore cégen - a Montrade Ltd.-n, valamint a Balmoral Llc.-n - keresztül juttatták el Kulcsár elsikkasztott milliárdjait két szíriai pénzváltóhoz, akik a pénzt továbbították más érintett cégeknek és magánszemélyeknek.

A május 3-án kezdődő perben várhatóan több mint kétszáz tanú kihallgatását kezdeményezik, ítélet 2007 első fél événél korábban nem valószínű. További késedelmet jelenthet, ha Kulcsár és ügyvédei új tőkepiaci szakértő kirendelését kérik, mivel az eddigi szakértő munkájában több hibát is találtak - derül ki a Népszabadság írásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom