Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Vádat emeltek Gergényiék ellen 2006 miatt

Megvádolta Bene László volt országos főkapitányt, Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt az ügyészség.
Megvádolta Bene László volt országos főkapitányt, Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és még tucatnyi rendőrt a 2006. őszi budapesti eseményekkel összefüggésben az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség MTI-hez hétfőn elküldött közleménye szerint B. L. nyugállományú rendőr altábornaggyal és G. P. nyugállományú rendőr vezérőrnaggyal szemben elöljárói intézkedés elmulasztásának bűntette miatt emeltek vádat a tévészékház ostrománál 2006. szeptember 18-án este és a fővárosban 2006. október 23-án történtek ügyében.

A vád szerint Gergényi Péter tudta, hogy a televízió székházánál szolgáló rendőri egységek irányítatlansága folytán teljes zűrzavar alakult ki. Mulasztásának következményeként több rendőr megsérült.

Bene László elmulasztotta a felelősségre vonásra irányuló eljárások megindítását, illetve eltűrte, hogy a Rendészeti Biztonsági Szolgálat ünnepnapon szolgálatot teljesítő állománya a korábbi határozott utasításával szemben nem viselte szolgálati azonosító jelvényét.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. rommel2 2013. február 12. 21:29
  „KIK VOLTAK AZ AZONOSITÓ NÉLKÜLI RENDŐRÖK ???
  GERGÉNYI TUDJA A VÁLASZT .............................”
 • 42. LAZA 2013. február 12. 19:25
  „36.Na és ha úgy van, úgy lenne?
  Csak <moderálva>nek lehetnek szővetségesei.
  Üdvözöljük a kormányváltó erők oldalán.(ha úgy van)Amennyiben nincs úgy akkor is drukkolunk nekik mert ők legalább nem hagynak hülyét csinálni magukból,és nem veszik be azt a sok mocskot hazugságot amit orbánék próbálnak beléjük nyomni.
  Hajrá ifjúság!
  Ti vagytok a jövő!
  Tiétek az ország!
  Magatoknak építitek!
  Nekünk már lényegében marad a szemét meg a mocsok.
  Ti talán tudtok változtatni.
  A vádemelések pedig nem szólnak másról mint a jobbik szavazó táborának a lenyúlásáról.
  Napirenden lesz az ügy egészen a választásokig,meg még amik hozzájuk jönnek.
  Aztán még lesz néhány szélsőjobbnak kedvező fidesz szolgáltatás.
  Vona meg lelkesen zsídózik,cigányozik,mszpézik ezenközben a fidesz kilopja alóla a szavazóbázisát és búcsúzik a parlamenttől.”
 • 41. Cloeon_dipterum 2013. február 12. 11:00
  „Ideje nekiállni és kivizsgálni a nemzet ellen és a polgárok ellen elkövetett bűnöket.”
 • 40. oxana 2013. február 12. 10:58
  „37. load Teljesen egyetértek.”
 • 39. Eva- 2013. február 12. 08:38
  „nézzünk az okra is!

  2006. májusában elhangzott két beszéd.mindkettő kikerült a zárt körből

  ennek nyomán szeptemberben---októberben lett egy utcai esemény.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz%C3%B6di_besz%C3%A9d

  http://index.hu/belfold/partI7339/
  program beszéd

  elhíresült
  http://nol.hu/archivum/archiv-417593

  Ha a programbeszédet megnézed akkor bizony találkozhatsz a mai megvalósulásával--pontról pontra (csak a tartalma egészen más)

  Hogy miért emeltek vádat? Hát ...”
 • 38. Valaki 2013. február 12. 07:23
  „Nezézvasban éltefogytiglan a vörös"tábornokoknak). :)))”
 • 37. load 2013. február 12. 00:23
  „12. kató11
  "Aki az utcán volt pedig jogosan tüntetett."
  Amikor a rendőrség felszólítja a tömeget, hogy el kell hagyni a megjelölt területet, akkor haza kell menni.
  Nem köveket dobálni, kirakatokat betörni, autókat felgyújtani, barrikádot építeni, csukjában, maszkban randalírozni.
  Mindenkinek joga van tiltakozni, de rendőrökre támadni, épületeket felgyújtani, mások tulajdonában kárt tenni törvénysértés.
  Attól, hogy valaki az utcán volt, még nem állt törvények felett.”
 • 36. háté 2013. február 11. 23:53
  „Ezeket rögtön ítélővel rendezni!
  A HaHa indulatokat, balhékat gerjeszt, provokál, meg akarja osztani a fiatalokat, akik korántsem annyira megosztottak, mint amennyire a HaHa azt szeretné. Világos összefonódások vannak a magyar baloldallal, eladta magát Bajnai Gordonnak, a HaHa az MSZP és a Haza és Haladás kis testvére és egyben játékszere lett. A HaHa tehát nem más, mint egy politikai szervezet érdekvédelmi álruhában - írta a Fidesz ifjúsági szervezete, a fidelitas, amely banda ugyancsak megosztó”
 • 35. kisem 2013. február 11. 22:50
  „Végtelenül "komoly" vádak. Különösen a B.L. elleni.
  Szóval azért sérült meg több rendőr, mert G.P. mulasztott. Nem verette szét az utcakővel dobálózás, a husánggal, vasrúddal ütlegelés, benzinespalack hajigálás megkezdése előtt a "békésen" odacsődülő fékeveszett csürhét.
  Láttam a helyszíni közvetítést, mint ahogy az október 23-dikait is. Elejétől a végéig. Ahogy a Hír-TV felkészült az "ünneplésre". Még most is másnak tűnik, mint amit oly sokan be akarnak a dolgokba magyarázni.
  Egy valamire viszont a mai vádlók nem gondolnak. Arra ugyanis, hogy az ilyen erőltetett dolgok vissza fognak ütni később más formában, s azoknak viszont bőven lesz tényalapjuk.”
 • 34. háté 2013. február 11. 21:17
  „Eddigi hozzászólások: 20 komcsi-libsi, 12-nemzeti ellen!
  Ha lenne ebben a két "<moderálva>" valami tisztesség, megneveznék a főnökeiket is! - kiderülne, hogy untermensenek is részt-vettek az aljasságban.
  Vagyon elkobzásra, és hosszú sittre ítélném ezeket a komcsi nyugdíjasokat!”
 • 33. dacista 2013. február 11. 20:54
  „Tisztelt kató11!
  Elfelejtett válaszolni a 23. alatti kérdésre”
 • 32. Pretorianus 2013. február 11. 20:05
  „30. tudorka 2013.02.11. 19:38
  Mivel a rendőrség egy olyan szervezet, ahol mindenkinek van feljebbvalója, így a felső vezetés is felel az elkövetett mulasztások miatt, amit "alattuk" követtek el.
  Mulasztás volt elégtelen felszereléssel odaküldeni a rendőröket. Mulasztás volt nem speciálisan kiképzett rendőröket odaküldeni. Mulasztás volt nem elégséges számban felvonultatni őket. Mulasztás volt az erősítés visszatartása.
  Ilyeneket lehet olvasni. Az internet szabad. :)”
 • 31. kató11 2013. február 11. 19:44
  „2006. október 23-a után joggal nevezheti bárki a magyar rendőrséget ÁVH-nak. Símaszkban, azonosító nélkül randalíroztak . Viperával vertek agyba-főbe idős embereket, közelről, célzott lövéseket adtak le fejre puskáikkal, a gumilövedékkel egy életre megvakítva tucatnyi embert. És a borzalmak még nem értek véget - a jogtalanul előállítottakat embertelen körülmények között kínozták a fogdában. Percről percre.

  2.31: Gyurcsány pribékjei újságírókat is fenyegetnek. A Hírtv tudósítójának "agyonverést" ígértek be, mert felvette a brutális fellépéseket.
  2.30: Értesüléseink szerint az egyenruhásokni. a fogházban brutálisan bántalmazta a Jobbik kora délután letartóztatott volt szóvivőjét, Novák Elődöt. Később kiderült, hogy Novák "csak" a beszállítottak számára szokásos falhozállítósdi megbilincselve, mozdulatlanul állni című kínzást kellett elszenvedni”
 • 30. tudorka 2013. február 11. 19:38
  „Ezt valaki kifejthetné, hogy Gergényi mulasztásának következtében hogyan sérült meg több rendőr!
  A mulasztás milyen sérülést is okoz?

  NEM! A FIDESZ által felheccelt csürhe által dobált kövek okoztak sérülést, akármilyen fájó is beismerni tisztelt narancssárga "Urak" és Hölgyek". Az idézőjel nem véletlen.”
 • 29. kató11 2013. február 11. 19:30
  „Mit szólna az akinek kilőnék a szemét.Meg akit 6 rendőr ütne egyszerre.Ők nem csináltak semmit a tömegben voltak.Láttam a felvételeket,ártatlanokat ütöttek,vertek.Külföldi eseményeknek semmi köze a mi dolgunkhoz.Persze, most is 2 hét alatt rendet tettek Pintér kutyái.Bűnözés minden nap.Inkább ez ellen szólalnátok meg,És Gyurcsány elszámoltatása mikor jön el.”
 • 28. hümm 2013. február 11. 19:30
  „Lehettek és voltak olyanok is, akiket jogtalanul értek sérelmek. Elnézést kell kérni tőlük, és kártalanítani valamiképpen.

  DE meg kell jegyezni, hogy háború nincs áldozatok nélkül, és akik miatt kirobbant, őket is felelősségre kellene vonni. Szakmailag értettek a dolgukhoz, kérdés ki mit kért tőlük az adott pillanatban.

  Rendőr teszi a dolgát, erőviszonyok változnak az idők alatt. Soha nem értettem, hogy miért kell az erőviszonyok változása miatt felelősségre vonni, ha tette a dolgát az akkori elvárásoknak megfelelően.
  Ennyi erővel a határőröket is csesztethetnék, mert előzőleg nem engedték ki a diszidenseket az országból:) Az akkor volt most meg most van.

  Tanulni kell az akkori hibákból, és nem okolni az akkori rendszer kiszolgálóit.”
 • 27. Pretorianus 2013. február 11. 19:24
  „25. embertelen 2013.02.11. 18:59
  A hipotézised egészen addig városi legenda marad, míg a bizonyíték terítékre nem kerül! Egyébként a fidesznél pedig azt mondják, Ferenc testvér emberei voltak. Na de ezt is illik ám bebizonyítani.
  Mert ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a tv ostrom kipattintói a fidesz tagdíjas női tagozatának a tagjai voltak. :)))
  Egyébként a tv-t védő rendőröket alaposan cserbenhagyták, de hogy ez történhetett e véletlenül? Mert hát ugye a kapcsolat folyamatos volt a rendőri felső vezetés és a kormány és fője közt...”
 • 26. Pretorianus 2013. február 11. 19:14
  „24. oxana 2013.02.11. 18:48
  Tudod, Magyarország speciális hely. Itt azokat is megverték, akik csak arra jártak...”
 • 25. embertelen 2013. február 11. 18:59
  „8.kerteszb Azt írod, hogy "A fél várost szétverő csürhe pedig megússza". Sajnos így van, pedig most már a fidesz is le akarja tagani, hogy a csürhe hozzájuk tartozott. 2006-ban még büszkék voltak rájuk. Változnak az idők, de azok nem felejtenek, akiknek a kocsiját összetörték, felgyújtották, kirakataikat betörték. Az emberek tudják, hogy azok, akik ezt tették fideszesek voltak. A randalírozás nem demokrácia volt, hanem bűncselekmény. Először a csőcseléket kell elítélni, utána jöhet a többi.”
 • 24. oxana 2013. február 11. 18:48
  „22. Pretorianus

  A rendörségnek minden országban egy bizonyos "hatalommal" kell fellépni tüntetök ellen, ha gyujtogatnak, kövekkel dobálnak stb. Mindegy, mi ellen tiltakoznak. Csinálják, de mindenféle eröszak nélkül.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett a Jobbik dunaújvárosi irodája: egy hajléktalan fogtak el a rendőrök

Kiégett vasárnap a Jobbik dunaújvárosi irodája, amelybe be is törtek. A rendőrség elfogta a… Tovább olvasom