Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Vádat emeltek a révbalesetben elhunyt gyerekek apja ellen

Az édesapa ellen javasolt vádemelést a rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a január elején, az újmohácsi révnél történt tragédiával kapcsolatban.
A közelmúltban zárult rendőrségi vizsgálat nem valószínűsítette azt a feltevést, hogy a kéziféket a gyerekek engedték volna ki, egy megfelelő állapotú, behúzott kézifék a balesetet megakadályozhatta volna.

A rendőrség az édesapa ellen javasolt vádemelést az ügyészségnek az újmohácsi révnél januárban történt, két gyermeke halálával végződött tragédiával összefüggésben, közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense hétfőn. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége címén javasolta a vádemelést, tette hozzá Horváth Nóra.

A sajtóreferens a közelmúltban zárult rendőrségi vizsgálat eredményére hivatkozva ezt azzal indokolta, hogy az autó kéziféke nem volt üzemképes, de azt az apa egyébként sem használta. Megjegyezte, egy megfelelő állapotú, behúzott kézifék a balesetet megakadályozhatta volna. Hozzátette, a szakértői vélemény nem valószínűsítette azt a feltevést, hogy a kéziféket a gyerekek engedték volna ki.

Horváth Nóra a KRESZ ide vonatkozó szabályát idézve kitért arra is, a járművet őrizetlenül hagyni csak abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson, és illetéktelen személy azt ne indíthassa el.

Az újmohácsi révnél január 3-án reggel történt a tragédia. A háromajtós Ford Fiestával közlekedő család késve érkezett a révhez. A járművet vezető apa elfutott jegyet váltani, az anya pedig a kocsi csomagtartójához ment.

Az autó ekkor elindult, a komphoz vezető lejtőn felgyorsult, majd a hátsó ülésen utazó három és ötéves kisfiúval a hajó mellett a vízbe esett. A szülők a kocsi után futottak, a vízbe ugrottak, de az autó egy percen belül elsüllyedt, a gyermekeket már nem tudták kimenteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiában keresik a glasgow-i merénylőket

Tizenkét gyanúsítottat keres az indiai rendőrség a nagy-britannia merénylet-kísérletek ügyében.… Tovább olvasom