Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Vádat emeltek a rendőrt halálra gázoló autós ellen

Vádat emeltek a rendőrt halálra gázoló autós ellen

Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki két évvel ezelőtt gépkocsijával a vád szerint ittasan és kábítószer hatása alatt halálra gázolt Budapesten egy intézkedő rendőrt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott - tájékoztatta a főügyészség szerdán az MTI-t.

mti - 2012.07.04. 12:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Keresztes Imre főügyész közleménye szerint a férfi ellen a  hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettén túl  hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés,  segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, rongálás és ittas  állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emeltek vádat.  

A vádirat szerint P. Zoltán 2010. július 23-án az általa  vezetett BMW-vel ittasan és kábítószertől bódult állapotban  közlekedett Budapesten, a Thököly úton, a Róna utca felől a Nagy  Lajos király útja irányába. A Bosnyák térhez érve a piros lámpa  ellenére nagy sebességgel áthaladt a Nagy Lajos király útja és  Thököly út kereszteződésén. A gázoló P. Zoltán – ahogy megírtuk – Hódmezővásárhelyen született és szegedi lakcíme volt a baleset elkövetésekor.

Két rendőr a férfi kocsija után hajtott, majd a Csömöri út és  Miskolci út kereszteződésében utolérték és megállásra szólították  fel. A vádlott továbbhajtott, számos közlekedési szabályt  megsértett, miközben több ember életét és testi épségét közvetlen  veszélynek tette ki, számos járművet pedig megrongált.  

A férfit a Thököly úton már több rendőrautó üldözte. A vádlott a  Baross téri építkezések miatt részlegesen elzárt útszakaszra  hajtott, ahol kisodródott és nekiütközött a kerítésnek. A vádlottat  üldöző rendőrautók ekkor elzárták a menekülés útját. R. Dusan rendőr  zászlós kiszállt a rendőrautóból és meg akarta kerülni a BMW-t.  

A vádirat szerint a vádlott látta azt, hogy a rendőr a  gépkocsija mögött halad, ennek ellenére nagy sebességgel tolatni  kezdett és elütötte a rendőrt, aki az úttestre zuhant. P. Zoltán  ezután ráhajtott az úttestre zuhant rendőr mellkasára. A vádlott a  tolatást követően hirtelen gyorsítással elhagyta a helyszínt. A nagy  sebességgel elinduló jármű alvázának kiálló alkatrésze az elütött  járőrbe akadt, őt nagy erővel az egyik rendőrautó oldalához sodorta.  A rendőr a helyszínen meghalt.  

Az egyik rendőr a szolgálati fegyverével több célzott lövést  adott le a menekülő személyautó bal első kerekére, de a járművet így  sem sikerült megállítania. A rendőrök tovább üldözték P. Zoltán, aki  autójával  többször szándékosan nekihajtott a szolgálati  járműveknek. A vádlottat végül - járműve meghibásodása miatt - a  Gubacsi úton sikerült feltartóztatni.  

A bűncselekmény kiemelt jelentőségű ügynek minősül, ezért az  eljárást soron kívül kell lefolytatni - írta a főügyész a  közleményben. 
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 9. @Gabben 2012.07.05. 07:35

aki meg embert öl kap 5évet??és ha jó fiú lesz 3év és kint van?na ez most hogy van????

Moderálásra küldöm 8. Losba 2012.07.04. 19:42

7.
ott a pont

Moderálásra küldöm 7. Lone_wolf.. 2012.07.04. 18:42

Máshol ez nem kérdés..alja ország.

Moderálásra küldöm 6. BsBe 2012.07.04. 18:33

4. Heco még ez sem ül! Az, hogy vádat emeltek egy dolog. Császár ellen is emeltek, a vége felfüggesztett és 100 eFt. Ennyit ért egy rendőr élete.

Moderálásra küldöm 5. yenkiman 2012.07.04. 18:10

Császár Előd szépen megúszta pedig ugyan azt a vétket követte el csalással megtoldva!

Moderálásra küldöm 4. Heco 2012.07.04. 18:08

Akkor a Császár Elődke miért is nem ül ???!!!(természetesen a cikkben szereplő is megérdemli)

Moderálásra küldöm 3. Mankapunka 2012.07.04. 17:32

Érdekes,W.Balkánnál meg felmentették a tisztet a telefonálások alól. Azért szépen beszélt a telefonba a manyus.

Oda is kérjenek súlyosbítást.

Moderálásra küldöm 2. AntiFricc 2012.07.04. 16:18

"A vádlottat végül - járműve meghibásodása miatt - a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni."

Megadta magát a zséemvéje :D
Amúgy meg egy állat!

Moderálásra küldöm 1. bazel 2012.07.04. 15:33

hmm csak nem Sthol volt azTöltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...