Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Vádat emeltek a balatonakarattyai gyilkosság ügyében

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség az egy évvel ezelőtt Balatonakarattyán elkövetett, három ember halálát okozó emberölési ügyben a Veszprémi Törvényszéken - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.
Tavaly április 21-én egy balatonakarattyai házban a rendőrök három holttestet találtak, egy 70 éves férfiét, egy 54 éves és egy 91 éves asszonyét. A helyszíni szemle adatai alapján feltételezhető volt az idegenkezűség.

Gulyás Ildikó elmondta: a vádirat szerint a középkorú asszony a vádlottal korábban élettársi kapcsolatban állt. Ezt a férfi agresszív viselkedése miatt szerette volna megszakítani, és pénzt akart gyűjteni ahhoz, hogy elrejtőzhessen előle. Erre akkor lehetősége is adódott, amikor a férfi börtönbe került, őt pedig az ügy másik sértettje, a 70 éves férfi édesanyjának és nagynénjének ápolásával bízta meg Balatonakarattyán. Miután a férfi édesanyja meghalt, a sértett a másik idős asszonnyal maradt. Közben közte és megbízója között érzelmi kapcsolat alakult ki, és a férfi rendszeresen meglátogatta őket - idézte fel a szóvivő.

A vádlott 2011 augusztusában szabadult a börtönből, megkereste volt élettárását, folytatni akarta a kapcsolatukat, és emiatt többször meglátogatta. Így tett 2012. április 2-án este is. Mivel arra gyanakodott, hogy két későbbi áldozata között szerelmi kapcsolat van, a házhoz lopódzott. Az ablakon keresztül kifigyelte őket, majd bement a lakásba, ahol mindkettőjüket annyira durván bántalmazta, hogy belehaltak sérülésükbe - folytatta a szóvivő.

A vádlott ezután egy név nélküli, a rendőrségnek címzett levelet hagyott hátra, amelyben a cselekmény elkövetését elismerte, ugyanakkor a nyomokat igyekezett eltüntetni. Átkutatta a házat, és készpénzt, kisebb értékű műszaki cikkeket, köztük két mobiltelefont is eltulajdonított, összesen 38 ezer forint értékben.

Magához vette volt élettársa és a lánya nevére kiállított bankkártyákat, amelyekkel a következő napokban budapesti bankautomatákból – kisebb összegben részben sikerrel – pénzt felvételét kísérelte meg - áll a vádiratban.

A vádlott a helyszínről volt élettársa gépkocsijával távozott, de miután a benzin kifogyott belőle, a járművet Polgárdiban hagyta, és vonattal utazott tovább Budapestre.

A vádlott a helyszínről annak tudatában távozott, hogy az önellátásra képtelen, súlyosan beteg 91 éves asszony a lakásban egyedül maradt. 2012. április 4-én ugyan megkérte egy barátját, hogy a 112-es segélyhívószámon tegyen bejelentést az idős asszonyról, ennek ellenére a sértettre nem találtak rá. Mivel a vádlott figyelte a híradásokat, ezzel tisztában is volt, ebbe belenyugodott, a nő életének megmentése érdekében semmit sem tett - ismertette Gulyás Ildikó.

A vádlott 2012. április 11-én felkereste volt élettársa lakásának albérlőjét azzal, hogy az asszony kórházban van, és 70 ezer forintot csalt ki tőle.

A főügyészség az elkövetőt különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettével, folytatólagosan kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének kísérletével, jármű önkényes elvételével, valamint kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja mint visszaesőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törött kezű ellenőrök buktatták le a kórházi zugárust

Egy a váci kórházban dolgozó takarítónál mintegy 1800 csomag adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök, a takarító a kórházban kereskedett a dohányáruval. Tovább olvasom