Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 3°C

Vadászpilóták

A világhírű Farnborough-i repülőshown egy Mirage 2000-es vadászgép eltűnik a radarról. A katonai parancsnok Marchelli és Vallois pilótákat küldi a gép felkutatására az Északi-tenger fölé. Amikor a pilóták rátalálnak, megtámadják őket, s a parancs a visszavonulásra túl későn érkezik: Vallois életveszélybe kerül. Marchelli, hogy megmentse társát, lelövi a Mirage-t. Ezzel pedig belekeverednek egy óriás méretű terroristaakcióba.
rendező: Gérard Pires

forgatókönyvíró: Gilles Malençon
operatőr: Pascal Lebegue
producer: Eric Altmeyer, Nicolas Altmeyer

szereplő(k):
Benoît Magimel (Antoine Marchelli)
Clovis Cornillac (Sébastien Vallois)
Géraldine Pailhas (Maelle Coste)
Philippe Torreton (Bertrand)
Rey Reyes (Stardust)
Alice Taglioni (Estelle Kass)
Jean-Baptiste Puech (Ipod)

A film sztorija

A világhírű Farnborough-i repülőshown egy Mirage 2000-es vadászgép eltűnik a radarról. A katonai parancsnok Marchelli (Benoit Magimel) és Vallois (Clovis Cornillac) pilótákat küldi a gép felkutatására az Északi-tenger fölé. Amikor a pilóták rátalálnak, megtámadják őket, s a parancs a visszavonulásra túl későn érkezik: Vallois életveszélybe kerül. Marchelli, hogy megmentse társát, lelövi a Mirage-t. Ezzel pedig belekeverednek egy óriás méretű terrorista-akcióba, melynek csupán első lépése volt a vadászgép eltulajdonítása. A csúcspontra július 14-én, Párizs egén, a Champs-Élysées felett kerül sor, ahonnan Marchelli és Valois sem hiányozhatnak. Gérard Pirés látványos, nagy költségvetésű akciófilmje Alberto Uderzo (Asterix és Obelix) népszerű képregényén alapul. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Tóth Barnabás


"Ehhez azonban vagy látványban (az európaiaknak ez a nehezebb), vagy a sztori terén valami maradandót kellett volna alkotni - nem sikerült. Még a franciáktól elvárható minimális könnyedség vagy elegancia is messze elkerüli a filmet."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhétnyi kortárs irodalom

Hagyomány és megújulás jellemzi a VIII. megyei irodalmi hét programját. Tovább olvasom