Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Vadászbaleset: saját földjén lőtték le a püspökladányi férfit

A saját földjén végzett aratást felügyelte az a férfi, akit kedd este egy arra járó vadász lőtt meg Püspökladány közelében.
A saját földjén végzett aratást felügyelte az a férfi, akit kedd este egy arra járó vadász lőtt meg Püspökladány közelében; a 47 éves helyi lakos a helyszínen meghalt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Kelemen Éva rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint a város külterületén lévő mezőgazdasági területen történt a tragédia. Az 57 éves, szintén püspökladányi elkövető rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, kihallgatása során pedig elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával folytat eljárást a férfi ellen - tette hozzá Kelemen Éva.

Olvasóink írták

 • 19. krieghofnyuszi 2012. szeptember 20. 19:21
  „Nincsenek csendben.
  Max nem itt mondják a véleményüket el.
  Ez a cikk ugyanolyan semmitmondó,hatásvadász ahogy a többi.
  Tények és pontosság nélkül közölnek valamit,hogy azok akik csak a kommentek és a fikázás miatt jönnek ide fel, össze tudjanak ismét kapni valamin.”
 • 18. Túrabakancs 2012. szeptember 20. 17:36
  „Csendben vannak a vadász hozzászólók, ez akár jó hír is lehet a későbbiekre értve.
  Az ő érdekük is hogy a jövőben rend legyen a vadászberkekben, bár ez szinte
  lehetetlen feladatnak tűnik véleményem szerint.
  Dawson!
  Úgy tudom búzatáblát arattak, /elég későn, hm../ bár nem értem miért estefelé, azt
  nem igazán szokták olyan későn.”
 • 17. Cloeon_dipterum 2012. szeptember 20. 17:15
  „14. rasant 2012.09.20. 14:34
  Ez elég megrázó. Reméljük, meglakolnak a törvénytelenségekért, amennyiben tényleg elkövették.”
 • 16. Cloeon_dipterum 2012. szeptember 20. 17:12
  „15. icalicoh 2012.09.20. 16:31
  Nem mindenki minősül vadásznak, akinek fegyvere van. A fegyvert jogosan vagy jogtalanul szinte bárki tarthat ma magánál Magyarországon, de ettől még nem vadász.Továbbá különbség van a sportvadász/hobbilövész, az orvvadász és a hivatásos vadász között.
  Jelen hír ellentmondásos. A címben baleset szerepel, a cikkben pedig szándékosan elkövetett bűncselekmény. Nem nehéz eltalálni egy embert. Éppen művelet alatt álló területen értelmes ember nem tesz lövést. Ezen információk alapján szándékosságot sejtek. Ez esetben nincs jelentősége, hogy milyen "vadász" volt. Lehetne akár pék is.”
 • 15. icalicoh 2012. szeptember 20. 16:31
  „Én ilyen baleset esetében az egész társasági területen betiltanám a vadászatot legalább egy évre .. majd figyelnének egymásra ...
  Jó példa : A lakhelyem közelében lévő megyehatár tábla ( közút mellett !! ) jól láthatóan unatkozó , részeg vadászok céltáblája ... buszon véletlenül hallott beszélgetésből megtudtam : a "hős" maga dicsekedett el lövőtudományával a vadász haverok között ....
  Na ilyenkor kellene ( még időben ) korlátozni az egész társaság vadászatát , engedélyét , majd nem jót röhögnének , hanem kizárnák a hülyét maguk közül ....”
 • 14. rasant 2012. szeptember 20. 14:34
  „Sziasztok! Ebben a vadásztársaságban voltam tag. Két éve több szabálytalanságot észleltünk a társaságnál amit jeleztünk a hatóságnak. A szabálytalanságot elkövetőt csak egy kis ejnye-bejnyét kaptak a hatóságtól ami számomra érdekes. Bennünket pedig kizártak a társaságból ! Szerintem azért mert Mi a tőrvényeket be akartuk tartatni, de ezek között az emberek között kisebbségben voltunk. A konyhavadászok mindenhol nagyon összezárnak.”
 • 13. Cloeon_dipterum 2012. szeptember 20. 13:31
  „10. Tumbanu 2012.09.20. 10:04
  Helyesbítenem kell. A sok ismerősöd közül egy sem vadász, hanem bűnöző, mert sorozatos bűncselekményt követnek el, ráadásul csoportosan. Az elmondottak alapján... Nem tudom, hogy még miért nem jelentetted a rendészeti, erdészeti, vadászati és természetvédelmi hatóságoknál a tapasztaltakat. Állampolgári kötelességed embertársaid életét és az állam vagyonát megvédeni. Valamennyiünk érdeke, hogy ne történjen se baleset, se természetkárosítás.

  9. buszsofőr 2012.09.20. 08:55
  Hivatkozz pontosabban. Amíg ezt nem teszed, azzal a szakmai indoklással kell beérned, hogy a földtulajdonosok saját maguk kérik meg a területükön vadászati jogot gyakorló vadász szakembereket, hogy felügyeljék a terményt annak károsítása elkerülése érdekében. Ha a vadászatra jogosult ezt nem teszi meg, akkor a földtulajdonos vad által okozott kár miatt pénzbeli ellensúlyozást követelhet a vad által okozott kárért cserébe. Mindenki döntse el saját szíve szerint, hogy a vaddisznót és az őzet kívánja látni a mezőn vagy a mezőgazdasági terményét. Ha az állatok mellett dönt, akkor le kell mondani az esetenként több millió forintos kártérítési igényéről, amit a vadászatra jogosulttól igényelhetne a vad általi terménykiesésért cserébe.”
 • 12. tacepao 2012. szeptember 20. 12:32
  „A 10.hozzászólónak tökéletesen igaza van. Sajnos.......”
 • 11. bojtár 2012. szeptember 20. 12:05
  „soha nem fogom megérteni mit nehéz felfogni azon,hogy TISZTA CÉLPONT!!!!mindazonáltal a rendszeres szondáztatást sem ártana kontrollálni mert ezek úgy isznak mint a kefekötő”
 • 10. Tumbanu 2012. szeptember 20. 10:04
  „én szerencsétlenségemre sok vadászt ismerek. és a véleményem nagyon negatív. mindegyik rendelkezik olyan fegyverrel, melyre nincs engedély. mindegyik éjjellátóval jár ki este lőni. mindegyik ittasan jár ki, vagy kint a lesen részegednek le. mindenre lőnek, ami mozog. volt ismerősöm házába volt kitömött sas, gólya. a szomszédok macskáját és kutyáját is agyonlőtte az erkélyéről...ez egyszerűen....akkora dühvel tölt el engem....ezért is szakítottam meg vele az ismeretséget. barbár mocskok”
 • 9. buszsofőr 2012. szeptember 20. 08:55
  „A tv-ben mondta egy arató, hogy mikor aratnak, mennek oda a vadászok annak reményében, hogy gabonában megbúvó vadakat lőjjenek”
 • 8. Csetneky 2012. szeptember 20. 08:41
  „Szigorúbban kellene megítélni az ész nélkül össze-vissza lövöldözőket. Ha egymást lövik, az még rendben van, magának kereste. De hogy már mindenkit!”
 • 7. Mankapunka 2012. szeptember 20. 00:29
  „Ürgét nem csak meglőtte,hanem át is ment rajta a golyó.”
 • 6. arrabonem 2012. szeptember 19. 22:05
  „2. ombi
  Morbid az összevetés, de szimpatikus az alapállás.”
 • 5. Dwatson 2012. szeptember 19. 21:32
  „1. Túrabakancs 2012.09.19. 18:00
  A cikk szerint este történt,van,amit este is lehet aratni,pl. kukoricát.”
 • 4. zge 2012. szeptember 19. 21:23
  „Hány emberélet kell még!!!!!!!!!!! Aki igazán vadász az tudja és betartja a vadászat komoly szabályait !!!!!!!!!!!!!!!!! Aki nem az meg maradjon a valagán ott ahová való!”
 • 3. bighunter 2012. szeptember 19. 19:45
  „Örülök a bölcs hozzá szólásokhoz csak egy gond van, azt sem tudni mi történt, mert a címből ez derül ki pontosan, hogy baleset vagy bűncselekmény.”
 • 2. ombi 2012. szeptember 19. 18:19
  „Tragédia! Ez egy olyan haláleset, ahol az áldozatnak vélhetően semmi része nem volt a baj bekövetkeztében! Valaki szórakozni akart, jó pénzt kapni a vadhúsért, emberhalál lett a vége.
  Magyarországon a vadászok minden kétszázezredik lövésére esik egy baleset.
  A második világháborúban minden negyvenezredik, kézifegyverekből leadott lövésre jutott egy találat, pedig ott a katonák emberre céloztak. Ők nem neveztették magukat sportkatonának, többnyire nem is önszántukból vonultak be.
  Ha a leadott lövésekre jutó sérülések számát nézzük, sportvadászaink ténykedésénél csak ötször voltak veszélyesebbek a világháborús harcterek!”
 • 1. Túrabakancs 2012. szeptember 19. 18:00
  „Gondolom fényes nappal történt, hiszen aratás zajlott a földön. Az ilyen mocskot nagyon hosszú
  időre lecsukatnám. Lőnek ezek mindenre, vérszomjas barmok!!!! Várom a szokásos fikázó vadászok
  ellenvéleményét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czomba: két év járulékmentesség a 25 év alatti munkavállalók után

A 25 év alatti álláskeresők után a munkáltatónak várhatóan két évig nem kellene szociális… Tovább olvasom