Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Üzemavató miniszteri bejelentéssel

Pazar üzemavató ünnepségre várták a minap a Kaiser Food abdai üzemébe meghívott illusztris vendégeket, köztük Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert.
A meghívottakat Réti Attila tulajdonos köszöntötte. A Kisalföldi Presztízs-díj 2003-as „év vállalkozója" először Tim Whittackerre, a mozgássérült alpinistára emlékezett, aki emberfeletti energiával hódított meg csúcsokat. Ehhez hasonlította cége 2002-es kivásárlásának esetét, amikor a tulajdonrész 60 százaléka fedezése mellé még az üzemi fejlesztéshez szükséges forrásokat is biztosítania kellett. Köszönetet mondott ezért mindazoknak, akik segítették álma megvalósításában: munkatársainak, a SAPARD-hivatalnak, a Külkereskedelmi Banknak, az üzletkötőknek és nem utolsósorban az állatorvosi karnak.

Pluszforrások az FVM-nél

Németh Imre az üzemavató alkalmát ragadta meg, hogy bejelentse: péntekre a mezőgazdaságot illető összes előcsatlakozási alap gazdára talált. Ahhoz, hogy a támogatásokhoz az Európai Unió által megkövetelt állami részt biztosítsák, tárcája kétféle módon is pluszforrásokat szerzett. A miniszter végezetül elismerését fejezte ki a cég vezetésének az uniós minőségi követelményeket is meghaladó fejlesztésért, a kereskedelmi bátorságért, amellyel megalakították budapesti logisztikai központjukat.

Kisebbségből többségbe

A Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. fennállásának eddigi legnagyobb beruházását az a 2003-as akvizíció tette lehetővé, mellyel az addigi kisebbségi tulajdonos Réti Attila megszerezte az osztrák többségi tulajdonos, dr. Peter Meckovsky 60 százalékos üzletrészét. Az ezt követő üzemrekonstrukció és a teljes újjáépítés egymilliárd forintnál is többe került. A beruházáshoz a cég vezetése SAPARD-pályázaton 263 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A fennmaradó összeget saját tőkéből, illetve a Magyar Külkereskedelmi Banktól felvett hitelből fedezték.

Tavaly 5600 tonna

A Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. 1991 óta átlagosan 130 győri és környékbeli, valamint 90 mosonmagyaróvári munkavállalónak ad megélhetést. Az alkalmazottakon túl 60–70 üzletkötő, gépkocsivezető, polcszervizes vállalkozóként kapcsolódik a céghez. A cég 2003-ban 5600 tonna húskészítményt értékesített, nettó árbevétele 4,4 milliárd forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dühöngés (Fureur)

A francia akciófilmek legjellegzetesebb hagyományait folytató Dühöngés egy modern Rómeó és… Tovább olvasom