Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Úttesten eleső férfit gázoltak halálra Tatabányán

Az úttesten való átkelés közben elesett egy 49 éves férfi Tatabányán, és egy személyautó elütötte, férfi a helyszínen életét vesztette.
Az úttesten való átkelés közben elesett egy 49 éves férfi Tatabányán, és egy személyautó elütötte, férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

Léber Gabriella a pénteken este történt balesetről elmondta: a férfi az út belső sávjában esett el. A külső sávban vészvillogóval megállt mellette egy autós, hogy segítsen, azonban a belső sávban egy 21 éves fiatalember áthajtott a földön fekvő emberen.

Olvasóink írták

 • 18. Contar 2012. március 05. 09:26
  „16. dundi08 !
  Véded az autóst, előbányászod a gyalogosokra vonatkozó kresz-t! Én fordítva teszek:
  "A jármű sebességét úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell."”
 • 17. Vic80 2012. március 04. 06:25
  „Őszinte részvétem a hozzátartozóknak!:(( Ez egy szerencsétlen baleset volt... A hozzászólásokat elnézve..már bocsánat...de az okoskodás az megy!!Tisztelet a kivételnek!A körülmények pontos részletei még nem ismertek!Felesleges addig összeesküvőelméleteket szőni! Ez bárkivel előfordulhatott volna, hogy elesik az úttesten!!Sajnos én is jártam így, de nekem szerencsésen végződött....”
 • 16. dundi08 2012. március 04. 01:08
  „14. zakarias3
  Rendben. Látjuk hogy sikerült előkeresned a KRESZ erre vonatkozó szabályait és leírni ide. De te is elkövettél egy hibát. Ki mondta hogy gyalogátkelőhelyen ütötték el??
  "...úttesten való átkelés közben..." ez van a cikkben!
  Nincs semmi gyalogátkelőhelyről szó. Nem csak gyalogátkelőhelyen lehet úttesten átkelni!!!! Ne köpködjünk már senkire úgy hogy nem tudjuk a részleteket és a hátteret!”
 • 15. Legoooo 2012. március 03. 23:44
  „Látom-látom, ismét nagy az isten állatkertje. Vannak itt olyan jól informáltak, akik tán még azt is tudni vélik, hogy direkt "fetrengett" a későbbi áldozat az úton, vagy azért, mert ittas volt....
  1. Elesni sok mindentől lehet. Szerencsétlenül esni is lehet.
  2. 21 évesen még nincs annyi rutinja egy sofőrnek, hogy ha vészvillogót lát, lassítson, neadjisten megálljon,mert ott baj lehet, netán valaki segítségre szorul. (műszaki hiba, vagy bármi)
  3. Ez kétélű dolog, mert annyi sok hülyeségre használják a vészvillogót, hogy lassan fel sem tűnik egy ilyen helyzet. (anyuka bekíséri kicsinyét az isibe, vészvillogó be. tiltott helyen parkolok- vészvillogó be).
  4. ki az, aki mindig tudja mit kell tenni, aki az adott helyzetben pillanatok alatt a lehető legjobb megoldást választja. Gondolok itt arra, hogy az elesett elé állni vészvillogóval, vagy kipattanni, integetni a többi autósnak, hogy állj, baj van.... Akkor lehet, engem is elütnek. Ha elé állok autóval? Lehet, azt veszi későn észre valaki, és belénkszáll, miközben én felsegítem.
  5. egy úttesten fekvő embert még este is észre kellett volna venni 50 km/h-nál, városban, közvilágítás mellett - véleményem szerint.
  6. persze, írja le mindenki a véleményét, de nem mindegy, hogyan. Erről egy tábla jut eszembe, valahogy így hangzott: Az értelmes ember nem rakja ide a szemetét. A többieknek meg Tilos!

  Az eset valóban tragikus. Részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 14. zakarias3 2012. március 03. 20:34
  „Sajnálom a 21éves fiatalembert,de hatalmasat hibázott,nem is egyet!Legelőször is,a gyalogátkelőhelyet fokozott figyelemmel és veszélyhelyzetre felkészűlve közelítem meg!Másodszor!Ha a gyalogátkelőhelynél a mellettem lévő sávban gépjármű áll,köteles vagyok megállni és meggyőződni arról,hogy nem halad e át gyalogos a zebrán!nincs egy éve,hogy ugyan így ütöttek el egy babakocsit toló édesanyát szintén gyalogátkelőhelyen!Ezek szerint az anyuka is mit kolbászolt az úttesten!Úgy kellett neki,a szegény gépkocsivezetőt pedg ne merjék zaklatni!Nem tudjuk,hogy az elhúnyt miért esett el,de ez jogi szempontból nem is lényeges!Lehetett ő beteg,lehetett mozgássérűlt,de lehet,hogy 45-50 éves munkában megfáradt ember volt!De a kedves hozzászóló szerint ilyenek zárkózzanak be a lakásukba és ki se mozdúljanak!Igen,joga van ilyen hozzászólást írni,de én az ő helyébe elsűllyednék a szégyentől!A kedves szülei pedig ha élnek,nagyon büszkék lehetnek a gyerekükre!”
 • 13. pamutzokni 2012. március 03. 20:08
  „Ekken:
  Már több hozzászólásodnál megfigyeltem, hogy nem tudsz szöveget értelmezni.

  "A másik mért állt meg úgy hogy kitakarja a helyzetet, aztán ha megállt hogy került a belső sávba a pasas pedig a másik a külsőben állt, és ha odakerült akkor mért hagyta bemászni a belső sávba?" -ezt írtad Te

  "a férfi az út belső sávjában esett el. A külső sávban vészvillogóval megállt mellette egy autós" -ezt meg az újság.

  Mit takart ki mi? Ki mászott hova?
  Lefordítom neked:
  A belsőben elesett a pasas ( lehet rosszul lett), mellette a külső sávban megállt egy autós, hogy segítsen (ritka már az ilyen).
  Érted, mind a ketten másik sávban voltak.
  Ekkor a belső sávban (ahol a pasas feküdt) jött egy autós és zutty, átment rajta. Lassított vajon, mikor látta a vészvillogósat a külső sávban? Ki tudja.”
 • 12. w.people 2012. március 03. 18:23
  „igaza van ekkenekepen-nek. mi a szarnak fetreng valaki az út közepén este? szerencsétlen 21 éves sofőr most miatta élete végéig élhet bűntudatban, hogy megölt egy embert.

  mellesleg ez is a kormány hibája.”
 • 11. dundi08 2012. március 03. 18:12
  „8. zakariás
  Véleményalkotás volt. Tény hogy gusztustalan és abszolút igazat adok neked, de szerintem pont annyira joga van leírni mit gondol mint neked vagy nekem. Nem feltétlenül kell hogy ez megfeleljen mindenki erkölcsi elvárásainak.

  6. Bit-man
  "Amúgy meg tökmindegy hogy gyalogátkelő vagy nem, az autósnak figyelnie és számítania kell rá! "
  Ezzel nem értek egyet! Azért ne kelljen már mindenhol figyelnem és számítanom gyalogosra! Azért vannak a szabályok amik a gyalogosra is vonatkoznak. Úttesten keljen át a zebrán, ezért van. És itt az autós számítson a gyalogosra és megfelelően közelítse meg azt a helyet. Ahol meg nincs zebra ne menjen át gyalogos. Nem a gyalogosé a város. Megvan a helye a közlekedésben a gyalogosnak is és az autósnak is. Szerintem kölcsönösen kellene figyelni egymásra és be kellene tartani a szabályokat a gyalogosnak is.”
 • 10. Tibi1 2012. március 03. 17:30
  „3.ekkenekepen: Háromszor elolvastam, amit írtál - nem hiszem el, hogy ezek őszinte gondolatok lennének, ha mégis, akkor nagy baj van...”
 • 9. 49. 2012. március 03. 17:28
  „Miért nem mögötte állt meg vészvillogós autós? Úgy meg tudta volna védeni az elesett embert.”
 • 8. Jandex 2012. március 03. 17:08
  „3. ekkenekepen 2012.03.03. 13:02
  Remélem sokáig fogsz szenvedni mielőtt kileheled a mocskos lelked! Undorító vagy!”
 • 7. soproni 2012. március 03. 15:48
  „3.Most büszke vagy magadra?”
 • 6. Bit-man 2012. március 03. 15:12
  „Marcalvárosban ugyanez a helyzet, sok tahó sofőr egyből előz, kerül, nem tudja hogy miért áll meg vagy lassít a másik pl egy zebra előtt.
  Ekenekepen, elég érdekesen fordulsz ki magadból, te még soha nem estél el, nem lettél rosszul? majd fogsz...
  Amúgy meg tökmindegy hogy gyalogátkelő vagy nem, az autósnak figyelnie és számítania kell rá! Franciaországban még ha a gyalogos piroson megy át, akkor is elengedik és nem elütik vagy ledudálják.”
 • 5. ekkenekepen 2012. március 03. 14:35
  „okoskám, talán kijelentettem, hogy a felsoroltból illik az áldozatra valamelyik? nem, baz+, kérdés volt, lehet felőlem süketnéma vagy gyerekbénulásos is.
  A véleményeddel, vagy annélkül is felelőtlenség volt kimennie az útra.”
 • 4. 1olvasó 2012. március 03. 14:19
  „3.
  Mi az, hogy kripli, piás vagy nyomorék???? Undorító a hozzászólásod. Eshetett rosszul, akár rosszul is lehetett stb. De ha piás, akkor sem kell elgázolni. Amíg nem tudni többet az esetről, inkább ne írkálj semmit sem. Részvétem a hozzátartozóknak!”
 • 3. ekkenekepen 2012. március 03. 13:02
  „Jó hát mit lehet erre mondani, rosszkor volt rossz helyen mindegyik. Eleve miféle kripli aki elesik azt nem tudja összevakarni magát egyedül? Piás vagy nyomorék volt? A vicclap mért nem ír arról hogy kijelölt gyalogosátlekőhelyen történt-e vagy se, és egyáltalán mik a körülmények? Mert ez a cikk ilyen formában csak lila végbélgáz a szélben.
  A másik mért állt meg úgy hogy kitakarja a helyzetet, aztán ha megállt hogy került a belső sávba a pasas pedig a másik a külsőben állt, és ha odakerült akkor mért hagyta bemászni a belső sávba?
  Nyilván a legtöbben nem számítanak egy külső sávban megállt autó mögül kicsúszó földön fetrengő emberre, mivel az ilyen egyrészt veszélyezteti a forgalom többi résztvevőjét, másrészt olyan állapotban van akit nem lenne szabad egyedül utcára engedni.
  Tudomásul kell venni, hogy aki járművek közé megy az potenciális áldozat, pláne gyalogosan, és gyalogosan se csak magára veszélyes, mi lett volna ha a gázoló elkapja a kormányt és beleszalad egy szembe érkező buszba ami meg pl felborul? Így meg majd kijön a kormánybérenc hatóság aztán azzal kötekszik hogy gázolt és a csórikámra majd bírságot próbál kiróni hogy bóvliország visszafizethetetlen tartozását finanszírozza belőle. Pedig ez a millió görény gerinctelen húzás egyike amit itt megenged magának a hatóság.
  Az ilyen magatehetetlen potenciális közveszély okozókat akik meg nem képesek átkelni az úttest 2 vége között sürgősen felügyelet alá kellene helyezni. Nem kevés ilyen van.”
 • 2. Tibi1 2012. március 03. 11:16
  „Szörnyű! Szerencsétlen ember... (Meg aki elütötte, az is.)”
 • 1. Contar 2012. március 03. 10:39
  „Megint egy vak vezető?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 milliós kár: hűtlen kezeléssel gyanúsítják a HM médiacégének korábbi vezetőjét

Az ügyészség szerint a HM Zrínyi Kommunikációs Kht. volt ügyvezetője társaival együtt fiktív… Tovább olvasom