Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Utolsó projekttalálkozó Dessauban

A győri Petz Lajos Egészségügyi Középiskola és Kollégium hároméves Comenius-programja a tanév végén fejeződik be. A Tempus Közalapítvány által támogatott

európai oktatási program témája az európai népekről kialakult sztereotípiák elleni küzdelem, munkanyelve az angol. Az utolsó projekttalálkozót a németországi Dessauban rendezték a közelmúltban. A lengyel, magyar, máltai diákok és tanáraik a Sekundarschule Zoberberg vendégei voltak.

A projekttalálkozón számítógépes prezentációt tartottak a résztvevők, színpadi jeleneteket állítottak össze, karikatúrakiállítást rendeztek. Nem maradt el az egyéni és közös dalolás, divatbemutató és országismereti kvízjáték sem. A program három éve alatt minden résztvevő számára világossá vált, hogy a hamis és káros előítéletek ellen leghatékonyabban a megismeréssel lehet harcolni.
A dessaui látogatás során a nemzetközi csapat megismerkedhetett a német oktatási rendszerrel, tanórákat látogatott, megtekintette a város és környéke nevezetességeit. Az egyhetes programot közös sportolás tette még élvezetesebbé. A négy iskola már azon a kiadványon dolgozik, amely bemutatja az együttes munka konkrét eredményeit.
A magyar delegáció tagjai Miklósy Gyula igazgató, Pappné Kuster Klára angoltanár, a projekt koordinátora, Béres Márta magyar–német szakos tanár, valamint Kovács Veronika és Stefánik Krisztina tanulók voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A test harmonikus fejlesztése

Kerékpárral érkezik találkozónkra Gazdagh Magdolna. A szegedi gyógytestnevelő állandóan mozgásban… Tovább olvasom