Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Útlezárások és forgalmi változások az áradás miatt itthon

Magyarország - A Duna és a dunántúli folyók áradás miatt több utat lezártak, de számos kompot és kishajót is leállítottak. A Dunakanyarban szombat este lezárták a 11-es főutat Esztergom Tát felöli határától a 117-es, Tát-Dorog főút csomópontjáig.


A lezárt útszakaszt a 111-es főúton lehet elkerülni - közölte a Magyar Közút. A fővárosi alsó rakpartokat szombat este óta nem használhatják az autósok.Esztergomban a Mária-Valéria hídhoz vezető Duna parti utat lezárták, de a városon keresztül vezető úton zavartalan a forgalom. Visegrád és Nagymaros között a teherkomp nem közlekedik, de Visegrádnál az utasszállítást kishajóval biztosítják.

A Szigetmonostor - Szentendre Határcsárda közötti komp járműveket nem szállít, de a személyszállító kishajó még közlekedik. A Szob - Pilismarót közötti komp nem közlekedik. Dunakeszi és Horány között várhatóan keddig nem üzemel a komp. Vas megyében vízátfolyások miatt lezárták a Pinkamindszent és Pinkamindszenti határátkelő közötti útszakaszt, itt a határforgalom is szünetel.

Ugyancsak lezárták a közúti forgalom elől a Rönök és Csörötnek összekötő utat, illetve Vasszentmihály - Csörötnek, a Csákánydoroszló és Ivánc közötti összekötő utat Csákánydoroszlótól a halogyi elágazásig. Emiatt Ivánc, Hegyhátszentmárton és Felsőmarác csak Őriszentpéter vagy Viszák felől érhető el. Autóval nem lehet közlekedni a Molnaszecsőd - Döröske és a Nagygeresd - Vasegerszeg közötti összekötő utakon sem.

A Vasalja - Kemestaródfa összekötő utat szintén lezárták, a terelőút a közeli Magyarnádalján át vezet. Körmenden a Bajcsy Zsilinszky úton lévő Rába- hídon nem lehet átkelni, a városon belül kell kerülni. Péntek este óta nem járható a Vasszentmihály-Nemesmedves és a Szentimretanya-Rönök közötti út sem. Zala megyében Pákánál továbbra is zárva tartják a 7543 jelű utat, a Cserta patak áradása miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július 1-jén életbe lép a nyári kamionstop

Budapest - Július elsején életbe lép a nyári kamionstop a közutakon. Tovább olvasom