Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Útlezárások és elterelések

A triatlon Európa-bajnokság idején (július 4 – 7.) Győrben eddig még nem látott mértékű útlezárásokkal kell számolni. Aki teheti, saját autója helyett válassza az autóbuszos közlekedést, amelyben egyébként ugyancsak változások lesznek.

„Csapdák" és kerülők

Győrött, a város szívében a legfrekventáltabb területeket érinti a lezárás: Vásárhelyi utca, Rónay Jácint utca, Kossuth híd, Jedlik utca, Szent István út, Munkácsy utca, Benczúr utca, a felüljáró, a Szigethy A. út, a Kálvária utca, a Városház tér, a Baross út, az Aradi vértanúk útja, a Bécsi kapu tér, a Káptalandomb, a vár alatti Rába-part... Az age group versenye mélyen benyúlik Nádorvárosba, a régi Pápai útra is.
Úgynevezett „ menekülési lehetőség " természetesen mindenütt van, a verseny körzetében élők nem lesznek teljesen bezárva. Igaz, a szokásosnál lényegesen bonyolultabb lesz átjutni egyik városrészből a másikba. Például Révfalu és a Belváros között átkelőnek a Széchenyi híd marad, lévén, hogy a révfalui hidat (Kossuth híd) lezárják. Szigetből, Újvárosból autóval csak nagy kerülővel, az autópálya felől, a Fehérvári úton visszajövet lehet elérni a város déli részét. (A Belváros könnyebben megközelíthető, mert a Rába kettős híd végig szabad marad, erre juthatnak ki az elzárt területen, a Virágpiac mögött lakó belvárosiak is.)

Gyalogosan is vigyázzunk!

A versenyek idején a lezárt utakon gyalogosok sem mehetnek keresztül, a futamok között sem, vagy csak néhány fontosabb helyen, rövid időszakokra. A kerékpárosok sebessége elérheti a 60 – 70 kilométeres óránkénti tempót. Ilyen sebességnél az ütközés életveszélyes lehet mind a versenyző, mind a gyalogos számára.
Mivel tehát a gyalogosforgalom is korlátozott lesz, tanácsos, hogy akik menetrend szerinti autóbusszal vagy vonattal utaznak, ezt számítsák bele az idejükbe!

Merre járnak a buszok ?

A vasúti közlekedés változatlan, az autóbusz-forgalomban viszont 4 – 5 – 6 – 7-én jelentős változások lesznek. A vasútvonaltól délre lévő területen a helyi járatú buszok a vidéki buszpályaudvartól indulnak, illetve oda érkeznek. A Révai utcából nem indulnak járatok, helyette a kamarai székház parkolója az ideiglenes végállomás (8-as, 11-es, 12-es, 15-ös, 16-os, 31-es jelzésű buszok). A Belváros – Sziget irányú közlekedés szünetel, a 2-es autóbusz Korányi téri megállóhelye is. Szigetben három vonalon (1-es, 13-as, 14-es) szállítják az utasokat.
A Sáráspuszta, Bácsa, Ergényi-lakótelep irányába közlekedő járatok (11-es, 16-os) nem érintik a Belvárost és Révfalut, a Bisinger felüljáró alatt áthaladva a 14-es úton járnak és térnek rá járati útvonalukra. A Gyárváros felől érkező buszok közül a 7-es és a 14-es járat a kamarai székházig közlekedik. A Nádorváros, Adyváros, Marcalváros felől közlekedő járatok (2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 17-es, 19-es, 22-es, 23-as, 33-as, 35A-s, 37-es, 39-es, 40-es) nem haladnak át a Baross hídon, hanem visszafordulnak a végállomás felé. Július 6-án, az age group verseny idején a 3-as busz a Pápai út helyett az Orgona utcán át közlekedik.

Ingyenes parkolás, amikor lehet...

Július 4-én 0 órától a versenyek végéig a Belváros egész területén nem szednek parkolási díjat (azokban az időszakokban sem, amikor lehet közlekedni). A jegykiadó automatákon a nem működik felirat lesz olvasható, ez azonban ezúttal nem műszaki hibát jelez.
A Dunakapu téri piac pénteken korlátozás nélkül, szombaton szűkítve, illetve a környező utcákra és az alsó rakpartra is terjeszkedve maximum 12 óráig működik. Mivel a triatlon idején meglehetősen sok az esküvő a bazilikában, a szervezők valamennyi érintettel megbeszélték, mikor, hogyan juthatnak el a Liszt Ferenc utcai házasságkötőből a Káptalandombra.
A versenyek előkészítése, lebonyolítása, majd az utólagos munkák miatt az Aranypart II-es szabad strandon tilos lesz a fürdés kedden délután 3 órától a következő hét keddjéig. Az Aranypart I-es szabad strand működik, de ajánlatos inkább gyalogosan megközelíteni.

Jelzőőrök is segítenek

A példátlan méretű lezárások, elterelések miatt nagyon sokan lesznek azok is, akik (főként a zárások külső gyűrűjében) segítik eligazodni a közlekedőket. Speciálisan erre képzett hivatásos jelzőőrök, rendőrök, profi biztonságtechnikai cégek munkatársai, polgárőrök, önkéntesek a „ külső körben " és a versenyre kijelölt útvonalak mentén is sokan lesznek, bár mindenütt azért nem lehetnek ott. Balesetvédelmi okokból fontos, hogy a kitett korlátokat, lezárószalagokat ne távolítsák el, a lezárt útvonalakon ne járjanak!
A lezárt területeken megállási, várakozási, parkolási tilalom lesz, tehát nem csak közlekedni nem szabad. A tiltott helyen parkoló járműveket elszállítják, egyébként pedig szabálysértési eljárás a következmény. Kiemelten is említjük, hogy a Révai utca teljes hosszára vonatkozik majd a tiltás. A taxik közlekednek, de az utasok számítsanak arra, hogy a terelőutak miatt jelentősen megnőhet a viteldíj.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Office jövőre már 11-nél jár

A Microsoft az Office szoftvercsomagjának következő verziójában az üzleti megoldásokat és az… Tovább olvasom