Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Útjavítások zajlanak

a Kurucdombon

A tágabban értelmezett belváros után a „peremkerületekben” folytatódik az útkorszerűsítés. Jelenleg a Kurucdombon dolgoznak a munkások.
A városi nagy – sokszor bosszantóan rosszul szervezett, és sokszor rossz minőségben kivitelezett – útjavítási program lassan befejeződik, kijavítva a hibákat, ez azonban nem azt jelenti, hogy a többi, ugyancsak hosszú évekig elhanyagolt utcát – ha lassabb ütemben is, de – nem újítják fel. Az építők jelenleg a Kurucdombon dolgoznak: a Fraknói utcában, utána pedig a Mikes Kelemen, a Kuruc körút, majd a Szív utca következik. Mint Mohay Gábor szóvivőtől megtudtuk, az úgynevezett 1 plusz 1 program keretében – minden önkormányzati forinthoz egyet ad az állam – a regionális fejlesztési tanács pályázatán nyert az önkormányzat 30 millió forintot. Az említett utcákban kijavítják, kicserélik a szegélyeket, és aszfaltszőnyeggel borítják az úttestet. Egy másik pályázaton – de ugyanebben a programban – ugyancsak 30 millió forintot nyert a város. Ebből az összegből a Lackner Kristóf utcában a két körforgalom közötti szakaszt újítják fel, ezekben a napokban.
Folytatódnak – önkormányzati támogatással – a lakóközösségi útépítések is, de az egyelőre még nem tisztázott, hogy a rendelkezésre álló forrás mennyi út építésére lesz elegendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi tanácsadás

Győr. A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hivatalos helyiségében (Árpád út 44.) ma délután 3 és 4… Tovább olvasom