Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Utcára smink nélkül? Csak a holttestemen át!

Volt idő, amikor csak a feslett erkölcsű nők sminkelték magukat. És a puritán prédikátorok dagályos szónoklatokat tartottak gyülekezetüknek arról, hogy minden, amit a nők azért tesznek, hogy bizonyítsák isten munkálkodását és létezését, az bűnös.
Manapság a társadalom sokkal inkább elfogadóbb és engedékenyebb a napi cicomázkodással szemben, de még most is dagályos szónoklatokat tartanak nekünk, nőknek. No, nem a templomok papjai, hanem a tudósok. A pokol fenyegetése helyett rettenetes betegségekkel riogatnak.
Robert Thomas onkológus azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy a dezodorok rákot okozhatnak, tehát jobban járunk, ha felhagyunk használatukkal. Közvetlen bizonyíték egyelőre nincs, mondta, de az alumíniumsó, amely megakadályozza az izzadást, a laboratóriumokban gyanúsan viselkedik. És minél gyakrabban használjuk ezeket az anyagokat, annál hamarabb jelentkezhet az emlőrák.

Rémisztő hírek...
Olvastam egy összeállítást néhány évvel ezelőtt, hogy azok a melltartók, amelyekben fémek vannak, emlőrákot okoznak. A tudósok komolyan gondolták, hogy emiatt bármelyik nő túl a negyvenen eldobja a melltartóját, és hagyja, hogy a gravitáció húzza lefelé a melleit? Nem hinném. Vannak orvosok, akik azt mondják, hogy a magas sarkú cipő viselése medenceproblémákat okoz és tönkreteszi az ember hátát. Talán valóban így van, de az alacsony nők mindig is viselni fogják, még az uszodában és a strandon is, mert ez az egyetlen módja, hogy magasabbnak látsszanak. Más orvosok a botoxot átkozzák ki. Azt mondják: az injekciók használata homlokon potenciális veszélyt rejt magában, mert a botox méreg, tehát hosszú távú hatása halálos lehet. Én azt mondtam: ide nekem a tűt! Amíg nincs semmi bizonyosság a botox ellen, amíg nem ismertek a rövid távú hatásai, ez rendbe teszi a rosszkedvű ráncokat a szemöldököm fölött. Enélkül úgy nézek ki, mintha haragos lennék. Pedig nem vagyok az. De ha bármikor is boldognak érezném magam, ha meglátom arcképemet a tükörben, a tükörképem rosszalló tekintettel lök engem vissza a valóságba. Hiszen a figyelmeztetések listája végtelen. Mások azt állítják: a pedikűröztetés trükkös dolog, mert elkaphatjuk másoktól a lábgombát. Meglehet, de milyen csodálatos egy ragyogó vörösre lakkozott női láb! Az orvosok talán azt gondolják nagyon sok nőről, hogy bolondok, és vannak kiváló példák is erre.
De mi, nők annyira rabjai vagyunk a dezodoroknak, hogy roll-ont vagy spray-t használunk a hónaljunk illatosítására mindennap. A professzor arra szólított fel bennünket, hogy hagyjunk fel ezzel a szokással, és ezzel talán megmenthetjük a saját életünket.

Egyszerűen fogalmazva, azt hiszem, a professzor őrült. Már mindenki ült olyan ember mellett, aki feromontól vagy izzadságmirigyektől bűzlött, és ez nem volt kellemes. Semmi esetre sem látom követhetőnek a professzor tanácsát. És az sem kérdéses, hogy károsítaná társadalmi életünket, ha a hónaljunkat meghagynánk a maga természetes állapotában, vagy, ahogyan egyik barátom mondta, felszabadítanánk a hónaljunkat.

A nyirkos tapaszok a karjaim alatt nemcsak azt eredményeznék, hogy az emberek elüljenek mellőlem. Szörnyen érezném én is magamat. Ugyanis a saját testszagunkat érezni – rettenetes. Ha a rákspecialisták arra keresnek bizonyítékot, hogy kiátkozzák az izzadásgátlókat, azt ajánlom nekik, ennek hiányát először ők maguk tapasztalják meg és próbálják ki.
Aztán itt van a másik dolog a napimádással. Mindannyian szoktuk a testünket süttetni, hogy aranyszínűek legyünk. A bőrgyógyászok azt mondták nekünk, hogy a túl sok napsugárzás bőrrákot okoz. Azt is mondták, hogy hiúságunknak áldozatul esve elnyűtt és ráncos lesz a bőrünk. És mindennek tetejébe a kozmetikai cégek felfedezték, hogy adhatnak nekünk hamis napbarnítottságot. Tehát én most ülök a homályban, különböző barnító testápolókat kenek magamra. Ha nem aranyszínű, akkor legalább narancsszínű legyek, és ugyanakkor érezzem magam egészségesnek.

Ezek közül az ijesztgetések közül vajon hány fog valóra válni? Emlékszem arra a híresztelésre, miszerint néhány hajfesték rákkeltő. De az ősz vagy a fehér haj csak a nyolcvanéveseket teszi elegánssá, őket is csak akkor, ha kék szemük van és alma alakú orcájuk. Tehát elhatároztam, hogy hennát használok a hajfestéshez, amíg be nem töltöm a 90. életévemet.

Leszoktam a dohányzásról az egészségem kedvéért és árokba fordítottam a benzint zabáló autómat. De egy önmagára adó nő ennél tovább is mehet. Ezt követően már semmiképpen sem válok meg a rúzsomtól, a szempillafestékemtől és az arcpirosítómtól annak bizonyítéka nélkül, hogy ezek valóban veszélyesek.
Amíg nincs cáfolhatatlan bizonyíték, amíg csupán csak sejtelem és gyanú van, világos, hogy arra fogjuk költeni a vagyonunkat, hogy azt hangsúlyozzuk, akik valójában vagyunk. És szerencsére ez a dezodort is magában foglalja.
Kételkedem, hogy sok nő és férfi lenne, aki jóindulattal fogadná a roll-onok és az aeroszolok kiátkozását. Mindezek után a világ persze sokkal kevéssé lesz kedves hely – nélkülünk.

Daily Mail
Esther Rantzen
Fordította: Nyemcsok Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másolathírességek

Madonna vidáman vasal, Paris Hilton a követ mossa a börtönben... Tovább olvasom