Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Utcára kerülnek

Az ombudsman novemberben arra kérte az önkormányzatokat, hogy télen ne tegyék ki az utcára a tetemes lakbérhátralékot felhalmozó családokat és az illegális lakásfoglalókat. Bár az idő még téli, mégis egyre több településen kezdik el a kilakoltatásokat.
Az elmúlt évben a megyeszékhelyen hatvan esetben intézkedtek a végrehajtók, s ötven és száz között van a folyamatban lévő ügyek száma. Az önkormányzat és cége, az Inszol Rt. maximálisan próbál segíteni a rászorulóknak, hogy ne halmozódjanak fel tekintélyes lakbérelmaradások. Néhány hónapos tartozás után küldik ki a felszólításokat, aztán ha az illető nem rendezi a számlát, akkor az Inszol Rt. mint bérbeadó a bírósághoz fordul, s ott döntenek a végrehajtó kiküldéséről.
Szabó Jenő műszaki igazgatóhelyettestől megtudtuk: eddig is érvényben voltak azok a kilakoltatások, melyekről már született ítélet, csak humánumból nem rakták ki az utcára az adósokat. A végrehajtásoknak azonban megszűnt a felfüggesztése, s az érintettek már megkapták, vagy hamarosan kézhez veszik az erről szóló értesítést.
A bérleti díjakkal elmaradók mellett gondot okoznak az illegális lakásfoglalók is. Győrben nem jelentős a számuk, de azért minden évben akad néhány kísérletező. A rutinosabbak kifigyelik, hogy melyik önkormányzati otthonból költöznek ki, általában a felújítások után, amikor még nincs új lakó, s behurcolkodnak. A lakástörvény legutóbbi módosítása értelmében azonban akik egy éven belül költöztek be jogtalanul egy önkormányzati bérlakásba, azok kilakoltatásához nem szükséges bírósági végzés, hanem a jegyző is intézkedhet ez ügyben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészség euróért

Az egészségturizmus hazánk egyik sikerágazata lehet néhány év múlva. A fejlesztés, a marketing szem… Tovább olvasom