Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Utasszámlálás olvasói panaszra

Rádi Tibor győrladaméri olvasónk elektronikus levelet küldött szerkesztőségünkbe, amelyben a helybeliek egyik közlekedési problémáját ecsetelte.

„ A Kisalföld Volán honlapján található levelezési rovatban utastársaim nevében és egyetértésével javaslattal éltem, melynek lényege a következő. A Rába reptéri személyi portájától 14.20-kor Győrzámolyra indul egy járat. Itt télen-nyáron tíz-húsz percet kell várnunk a csatlakozó járatokra, és nincs utasváró sem. Ezért szerettük volna, ha a járat Győrladamérig közlekedne: egyrészt a várakozó utasok jó része győrladaméri, másrészt itt van fedett utasváró. Ugyanakkor a járat teljesen felesleges kerülőt tesz Gyárvárosban (Ipar utca–Puskás Tivadar utca–Vágóhíd utca), ugyanis a gyárvárosi üzemek megszűntével nincs felszálló utas! Tehát a kerülő megszüntetésével kompenzálódna a pluszút. Mindezt részletesebben leírtam.
Erre mindössze egymondatos választ kaptam: forduljak az önkormányzathoz. Melyikhez? A győrihez, ahonnan indul? A győrzámolyihoz, ahova érkezik? A győrladamérihez, ahova szeretnénk, ha érkezne? Véleményem szerint (ezt a Volánnak is leírtam) javaslatomat el sem olvasták!”
Lapunk elküldte a levelet a Kisalföld Volánnak, ahonnan biztató válasz érkezett.
„ Tisztelt Rádi úr! Szíves elnézését kérjük az egymondatos válaszért, valamint azért, hogy csak most válaszolunk. Szeretnénk előrebocsátani, hogy nem állt szándékunkban sem megsérteni önt, sem pedig »lerázni«. Felvetése éppen akkor érkezett, amikor a 2005. december 11-i menetrendváltozással kapcsolatos munkák kellős közepén álltunk, és a lezárt és kinyomtatott menetrenden módosítani már semmiképpen sem lehetett volna.
Tájékoztatjuk, hogy menetrend-módosítást – a hatályos közszolgáltatási szerződés értelmében – csak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium jóváhagyásával lehet elvégezni. Ehhez az engedélyeztetéshez pedig szükséges a módosítandó járattal érintett összes önkormányzat véleményének kikérése. Munkatársunk válaszában erre utalt. Az ön esetében az érintett önkormányzat a győrladaméri, ahova fordulhatott volna. Természetesen a szükséges egyeztetések elvégzése a Volán feladata. Megjegyezzük, hogy minden évben az új menetrend előkészítésének időszakában valamennyi megyénkbeli önkormányzatot egyeztetésre hívjuk, illetve felkeressük, ahol a lakossági menetrendi felvetéseket is megvitatjuk és indokolt esetben figyelembe is vesszük azokat. Ez évben augusztus és szeptember hónapokban tartottuk az egyeztetéseket, ahol Győrladamér nem képviseltette magát.
Konkrét felvetései kapcsán megkezdtük a szükséges utasszámlálást, valamint egyéb kérdések vizsgálatát, például azt, hogy a változtatás kit érinthet hátrányosan, okoz-e egy útvonalváltozás tarifaváltozást, más járatokat is érinthet-e az útvonalváltozás, hol tudna Győrladaméron az autóbusz megfordulni stb. A hiteles utasszámlálás befejezéséhez meg kell várni a január hónapot, amikor már nem érződik az ünnepek hatása az utasszámban. Ezért a vizsgálat befejezéséig szíves türelmét kérjük, melynek eredményéről természetesen tájékoztatjuk.
Szíves megértését megköszönve, tisztelettel:

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony bőrszerkós „mackók” – motoron

A győri hajléktalanszállónak harmincöt zsák ruhát vittek ajándékba karácsonyra. Ezt megelőzően… Tovább olvasom