Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

˝Utálok minden zsidót!˝ - szidalmazták a nyugalmazott országos főrabbit az utcán

Szidalmazta Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit az utcán egy ismeretlen kedden.
Szidalmazta Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit az utcán egy ismeretlen kedden - tájékoztatta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az MTI-t.

A közlemény "a Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásának" nevezte, hogy egy ismeretlen odalépett az utcán a volt főrabbihoz, szidalmazta és azt mondta neki: "utálok minden zsidót". A Mazsihisz vezetése és a rabbitestület az egész magyar zsidóság nevében elítélte a történteket, egyúttal szolidaritásra hívott mindenkit.

Emellett arra kérték a döntéshozókat: tegyenek meg mindent, hogy "az ilyen és ehhez hasonló antiszemita inzultusok ne ismétlődhessenek meg".

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. vonLichthofen 2012. június 13. 05:07
  „55gjozefa, te furcsa asszony.
  A norvég ügyben már válaszoltam a másik témában, korábban.
  Attól tartok ez a norvégia emlegetésed már már cathatonikus tünetekbe megy át. Ha a szád elkezd habozni, kérlek azonnal fordulj egy szakemberhez, az orvostudomány - és ezen belül a psychiátria - ma, a XXI. sz. -ban, /Krisztus születése után/ csudákra képes. De addig is amig beállítják az optimális gyógyszeradagodat kísérelj meg nem gondolni Norvégiára a szellemi egészséged érdekében”
 • 56. Pretorianus 2012. június 12. 20:58
  „51. szabo1936 2012.06.11. 21:04
  Ha a tükörbe nézek,egy olyan embert látok,aki kiáll az igaza mellett,nem hord sem barna,sem zöld ruhát,sem feketét,és nem tetüzök le semmilyen népet.Véleményeim erősen fogalmazom,de egy bizonyos határon belül...
  géjózsi!
  A Youtube-on már mint említettem számtalan BBC,CNN,ABC NEWS,stb,riportot,tudósítást találsz a palesztiniai történésekről! Hát persze,hogy hamisítják dokumentum filmjeiket...Komolyan mondom,nem vagy normális...
  Esetleg keress rájuk...
  A te hivatkozásodban erős közel-keleti befolyásolású linkek vannak/Hetek c.netes újság/tudod kik szerkesztik,írják?Nézz már utána!Hogyan lehet így OBJEKTÍV,történelmi adatokkal alátámasztani az írást?Sehogy!Hogy lehet az,hogy több hivatkozás elérhetetlen,nem megnyitható?
  A Wikipédia nem mérvadó forrás,egyszerű emberkék szerkesztik,akár saját szájuk szerint...
  vonLichthofen!
  Köszönöm szavaid.”
 • 55. gjozsi88 2012. június 12. 16:23
  „52. vonLichthofen

  te mint épeszú gondolkodók cim kiosztójaként mikor adsz választ arra a kérdésre, mely szerint ugyan azok a gazdasági paraméterek vannak az unió tagság nélküli norvégiai és magyarországi gazdaság közt, mellyel az uniós tagságunk felmondását indokoltad!
  Ezt a kérdésemet sokadszor teszem fel, de válasz soha nem érkezik!”
 • 54. gjozsi88 2012. június 12. 16:20
  „52. vonLichthofen

  "aki legalább a kezébe vesz egy könyvet amelyik nem talmudista ferdítéseket vagy szemenszedett hazugságokat állít, hanem az igazságot. És ezt olyan karakán zsidóemberek könyveiből lehet megismerni akik vállalva anyagi, politikai lejáratást bátrak eléggé, hogy kimondják az igazságot a judaizmusról, a zionizmusról és arról, hogy ennek a kettőnek milyen tragikus hatása van a világ sorsának alakulásában."

  Mi a garancia, hogy az általad hivatkozott emberek, írások hitelessek és nem sértődöttek?
  Ahogy a magyar irodalom számtalan alakja állít ellentétes véleményeket ugyan arról a korrol!
  Mondjuk olvasgasd Radnótit és mellette Nyirő újságcikkeit!
  Melyikre hivatkozol, ha az általad származással alátámasztandóan veszed figyelembe a hitelességet!
  Mindkettő magyar volt!”
 • 53. gjozsi88 2012. június 12. 16:15
  „pretorianus!
  Azok után, hogy arra a youtubra hivatkozol, ......melyet szintén emberek szerkesztenek????
  Kicsit nevetséges!
  arról nem beszélve, hogy a wiklipédiátt számtalan irodalmi alkotás, történelmi adat támasztja alá!
  Akár a biblia is!
  De látom a teleki levelet elolvastad!”
 • 52. vonLichthofen 2012. június 12. 05:20
  „5o, Pretorianus, mennyire igazad van.
  Amikor az ilyen törpéfejűekhez szólok mint a /öncenzura/ és a másik törpefejű, akkor mindig azt remélem, hogy legalább lesz egyvalaki, aki legalább a kezébe vesz egy könyvet amelyik nem talmudista ferdítéseket vagy szemenszedett hazugságokat állít, hanem az igazságot. És ezt olyan karakán zsidóemberek könyveiből lehet megismerni akik vállalva anyagi, politikai lejáratást bátrak eléggé, hogy kimondják az igazságot a judaizmusról, a zionizmusról és arról, hogy ennek a kettőnek milyen tragikus hatása van a világ sorsának alakulásában.

  Tóni bátyám, a Pretoriánus az egyetlen megmaradt épeszű gondolkodó itt a kisalfold. hu-n. Hagyjuk őt békén...”
 • 51. szabo1936 2012. június 11. 21:04
  „48.Pretori-ANUS
  Ismertel te egy rasszista,nyilas,nacit?
  Nem gondolom de ha szeretnel egyet megismerni csak nez a tukorben!
  Nagyon tajokozotlan vagy ugy gondolom a te irodalmi tapasztalataidat a WC ek falairol olvasod le.”
 • 50. Pretorianus 2012. június 11. 19:33
  „45. vonLichthofen 2012.06.11. 15:40
  Azt hiszem,kár tovább "rágni" a szánkat.Azok TÉNYek nem érdekelnek itt senkit,amiknek komoly helyeken utána lehet nézni,viszont azok a művek,amik a Wikipédiából jönnek,bárki által összeállítva,na azok tükrözik a hazug "igazságot"...Egyeseknek tökéletesen megfelel az is...”
 • 49. Pretorianus 2012. június 11. 19:28
  „44. gjozsi88 2012.06.10. 11:54
  Az idézet a Wikipédiából származik,amit az olvasói szerkesztenek. :) Nem nyelvészek,régészek,történészek...a hivatkozások átnézése/amik alapján összeillesztették ezt az "írást"/több megnyithatatlan,és erősen elfogult bizonyos irányban,/Hetek c. netes újság/minden objektivítást nélkülöz...Magyarul ezek nem tények...ennél sokkal több kell,nem az első oldalból idézni,amit a Google kidob...:)))”
 • 48. Pretorianus 2012. június 11. 19:17
  „47. szabo1936 2012.06.11. 17:37
  Tetű kis nép?
  Ez egy nagyon "demokratikus" ország nagyon "demokratikus" pógárának a hozzászólása volt...Ez mondhatjuk nyugodtan,egy rasszista,nyilas,náci,olyan igazi szabós hozzászólás volt! Örülök,hogy egy ilyen vén p.cs már nincs e hazában...”
 • 47. szabo1936 2012. június 11. 17:37
  „Uraim ha azt nezik es tanulmanyozak,hogy ki hol elt ezer evel ezelot akor most minden orosz embert visza kelene kuldeni Kiev es a jelenlegi Moszkva mele mert aban az idoben a szlavokat csak ot eltek es nem Sziberiaban meg Wladivostokban,Az Amur folyo de nagyon mesze van Kievtol meg Moskvatol.Miert kel oszeveszni egy tetu kis nepen mind a palesztanok?Na es mi van aKurdokal azok tob mint 40 milliok es nincsen nekik hazajuk?”
 • 46. gjozsi88 2012. június 11. 16:31
  „45. vonLichthofen

  Pont az a baj, hogy a mostani palesztinoknak semmi közük azokhoz, akik most palesztinoknak vallják magukat!
  Olvasd el még egyszer a 44-est!!!!”
 • 45. vonLichthofen 2012. június 11. 15:40
  „44 gjózafás,
  néha azt gondolom, hogy te igazán a puncser vagy csak két nevet használsz. szövegértelmezésed és válaszaid kb ugyanazon a szinten állnak.
  Mi arról beszéltünk, hogy az ie. II. századtól a héber törzs tagjai megkezdték a szétvándorlást az akkor ösmert világban.
  Az első és a második templom lerombolása - a lázadások - után csak újabb lökést adott ennek az önkéntes kivándorlásnak. Kétezer évig Palesztinában jobbára a mindig is ott élő törzs /Ish´mael/ maradt. Ettől az időtől Észak Afrikában, az Ibériai félszigeten, Babiloniában virágzó zsidó kulturális, gazdasági és szellemi élet folyt. A két Talmud kodifikálás után a rabbinátus tűzzel vassal irtotta mind a szabad gondolkodást mind a költészetet vagy művészetet a zsidók körében. Ez az időszak kb. AD 5oo-ig tartott.
  Soha senki sem állította, hogy a mai Palesztina területén valamikor agy Hebér kirélyság létezett, ha csak nagyon rövid ideig is. A héber törzs tagjai hol a Kánaánitákat irtották /eredményesen ld. a Bibliát/, hol Ish´mael leszármazottait akarták teljesen kiirtani.
  A ma Palesztinában élő arabok Ish´mael utódai, teljes joggal élnek ott, és az elüldözött Palesztinok teljes joggal követelhetik a visszatérést arra a földre ahol ősei ezredévekig éltek.
  A mai Israel lakosainak 95 százaléka Ashkenazim, nem "sperma Abraham" hanem az Észak Kaukázusi khazar törzs VIII.sz.-ban judaizált leszármazottai.
  Az 19oo-as évek elején mindössze kb. 1o ooo zsidó élt Palesztinában / Lord Lionel Rothchild adata 19o9- ből/ a többi mind Moslim vagy Keresztény arab volt.

  gjózsi, ha valami kérdésed van, kérlek ne habozz előállni azzal. A kérdéssel a kérdező tudásvágyának ad kifejezést.”
 • 44. gjozsi88 2012. június 10. 11:54
  „III. Ramszesz idejében a tengeri népek elsöprik a Hettita Birodalmat, megszerzik a tengerparti területeket, bár a Nílus deltáját és az Egyiptomi birodalmat III. Ramszesz egy elkeseredett csatában megvédi a tengeri népek támadásával szemben (i.e.1174 vagy 1178). A tengeri népek egyike egyiptomi leírásban plst, olvasva ,,peleset", héberül pelistim, görögösen philiszteosz, magyarul filiszteus.

  Ettől a kortól kezdődött a területért folytatott izraeli-filiszteus háborúskodás. (Megjegyzendő, hogy a mai palesztinok semmilyen kulturális, nyelvi, vallási, vérségi kapcsolatban nem állnak a néhai filiszteusokkal. Az összefüggés csupán az, hogy Palesztinát a filiszteusokról nevezték el, míg a palesztinok Palesztináról nevezték el önmagukat. Lásd még: filiszteusok.)"”
 • 43. gjozsi88 2012. június 10. 11:50
  „42. vonLichthofen

  Azon túl, hogy felre értelmeztél valamit, következetesen ragadszkodsz a tévedésedhez, már bizonyítod, hogy komoly problémáid vannak!
  Különös tekintettel a megszólitásra!

  "Asszonyom, én legalább olvasok valamit, de te csak a rabbid tanácsaira hallgatsz, melyekről tudjuk jól, hogy milyen értéket képviselnek. "

  Ha azt állitom, hogy több információt kell olvasni az nem azt jelenti, hogy csak a másik oldalt olvasom!
  Pont azért vitatkozom veled, mert elolvasom az agyrémeidet is!!!!
  Látom a történeted összefüggéstelenségét!

  "akkor megfordíthatjuk az érvelést "
  Ne fordíts érvelést,....legalább is addig, mig azt nem támasztod alá, hogy mi az azonosság az általad fennhangon hirdetett norvégiai uniós függetlenség okaként látható gazdasági azonosság a magyarországival!
  Mert addig eljutottál, hogy a mi kilépésünket velük hasonlitottad, közben nem tudsz azonosságot bemutatni, alátámasztandó véleményedet!
  Igen.....ehhez érvekre lenne szükség!
  Nem forgatni kell, alátámasztani!”
 • 42. vonLichthofen 2012. június 09. 01:21
  „Ha egyet, vagy egyoldalról olvasgatsz, akkor könnyen manipuláció áldozatává válhatsz! - EZT írja gjózsfa asszony nagy bölcsen.
  Asszonyom, én legalább olvasok valamit, de te csak a rabbid tanácsaira hallgatsz, melyekről tudjuk jól, hogy milyen értéket képviselnek.
  41. Pretoriánus, ez a különös asszony, a gjózsa azt akarja elhitetni velünk, hogy a libanoni, Hebroni, Der Yassin-i mészárlások felvételei, az egyenesben közvetített - Karácsonyra időzített - Gaza.i holokauszt videoi mind csak ellenséges propaganda a zionista állam lejáratására.
  Ha akarja ez az érdekes nő, a gjózafa, akkor megfordíthatjuk az érvelést és mindent ami az utolsó száz év történelmét dokumentálja hamisnak tekintünk - beleértve mindent.”
 • 41. Pretorianus 2012. június 08. 22:47
  „39. gjozsi88 2012.06.08. 20:51
  józsika,ne légy már ostoba...És olvasd már vissza,mit is írtam...Én a Youtube-on lévő felvételekről beszéltem,csakis kizárólag...Nyisd ki a kicsi szemeidet,találsz ott köztük bőven amerikai televíziókból származókat!Na go! :)
  "Millyen linket szeretnél????
  "Ja.....az a TÉNY gondolom nem érdekel, hogy az a terület amit ma a palesztinok birtokolnak ,az elöbb volt a zsidóké, mint amióta a mostani palesztinok léteznének!"
  Maradjunk annyiban,kértem alátámasztást,de a mai napig nem kaptam a "TÉNYedre" ! Tudod miért,mert nem találsz...:)
  "Támaszd alá, hogy a mostani palesztinok elöbb éltek a vitatott földön!"
  Kérdésre kérdés? :)) Infantilis jóóóócika szint...A kérdés feltevésed is ezt a szintet mutatja..Már hogy a fenébe élhettek volna ott a mostani palesztinok 2000 évvel ezelőtt ott?A mostani palesztinok most élnek ott..Az őseik pedig anno!
  "Mint látom Nyirőt sem tudtad megvédeni......nem hogy a palesztinokat tudnád!"
  Miért kellett volna megvédenem Nyírőt? :) A palesztinok meg úgy ahogy,de védik magukat nélkülem is...
  "Egtyelőre látom marad a fröcsögés, nálad!"

  "Minden megszólalásod szánalmas zsidózás irányába mutat és követeled, hogy bizonyítsam be, hogy zsidó ellenes rasszista vagy.....!"
  jóóózsika...Ez tömény személyeskedés,ami ellen te a legjobban harcolsz...:) De a sz.rral töltött gödrödbe estél...
  elővetted fajtád örök pikk ászát,a rasszista bélyeg sütögetését...:) Én mindig a gyengébb,az üldözött,a sanyargatott népek oldalán állok! Te pedig mindig a sötét oldalon...Csoda,hogy látni a szedettvedett írásod.:)”
 • 40. gjozsi88 2012. június 08. 20:54
  „még annyit!
  Mint látom Nyirőt sem tudtad megvédeni......nem hogy a palesztinokat tudnád!
  Egtyelőre látom marad a fröcsögés, nálad!

  Minden megszólalásod szánalmas zsidózás irányába mutat és követeled, hogy bizonyítsam be, hogy zsidó ellenes rasszista vagy.....!”
 • 39. gjozsi88 2012. június 08. 20:51
  „Pretorianus!
  Hogy van az, hogy naponta látod az amerikai adókon az izraeliek tetteit bemutató borzalmakat és az amerikai elnök a választási kampány kellős közepén a zsidók egyik legfőbb szövetségese?
  Azaz Obama politikai öngyilkos jelölt???

  Millyen linket szeretnél????
  Támaszd alá, hogy a mostani palesztinok elöbb éltek a vitatott földön!”
 • 38. szabo1936 2012. június 08. 01:00
  „36.pancser
  Koszonom most mar megertem konyeben.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlament: terítéken a roma integráció

A Roma integráció évtizede program, valamint a vízi közlekedésről szóló törvény módosításának… Tovább olvasom