Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Úszónap tizenötödször

Tizenötödször vetik magukat a soproni uszoda „habjaiba” a Determin–Szuperinfó 24 Órás Úszónap résztvevői a hétvégén. A szombat déltől vasárnap délig tartó rendezvény tarka programot és tartalmas kikapcsolódást ígér nemcsak az úszóknak, de a nézőknek is.

1992 óta rendezik

A Determin–Szuperinfó 24 Órás Úszónap népszerű és állíthatjuk: egyre népszerűbb. 1992 óta minden áprilisban megrendezik a hétvégi programot, melynek nyüzsgése betölti a Csik Ferenc uszodát. – Idén a versenykiírást követő hetekben jelentkezett az indulók fele, január végére pedig mind a tizenhat csapat összeállt, így a nevezés már régen lezárult – számolt be Wallner Andrea, a verseny főszervezője, a Szuperinfó ügyvezetője. – Egy sikertelen egri próbálkozás adott ötletet Juhász Attilának, a Szu-

perinfó tulajdonosának 15 évvel ezelőtt, mely szerint száz órán keresztül úsztak volna a Bükk lábánál fekvő település uszodájában. Mi akkor arra gondoltunk, a száz valóban sok, a huszonnégy óra viszont tartható lenne. Így megpróbáltuk, és már az első évben nagy sikerünk volt. Sok támogató állt a rendezvény mellé, így tudtuk biztosítani az úszók élelmezését, a tombolanyereményeket, a serlegeket. Nem célunk, hogy a rendezvényből a cég profitáljon. Mindig amilyen és amennyi támogatást nyújtanak a partnereink, azt adjuk tovább a programon részt vevőknek, úgy gazdálkodunk, hogy a támogatások éppen fedezik a kiadásainkat. A program egyetlen feladata az egészséges életmód népszerűsítése. Idén nagy megtiszteltetés ért bennünket azzal, hogy a húsz éve Vitray Tamás elnökletével működő, „A rák ellen, az emberért, a holnapért” társadalmi alapítvány lesz a szakmai támogatónk. Az előtérben az úszónap teljes ideje alatt beszélgetéseket tartanak a betegség megelőzéséről és a rehabilitációról. Szakértők életmódtanácsokkal, tájékoztató anyagokkal látják el az érdeklődőket és bioétel-bemutató is lesz.

Segítők nélkül nem menne

– Vannak visszatérő csapatok és természetesen újak is – folytatta Wallner Andrea, majd hozzátette, kinőtték a soproni uszoda adta kereteket. – Már sokkal több csapatnak kellene helyet biztosítani, olyannyira népszerűvé vált a rendezvény, de a kísérő műsorokra jelentkezők között is volt, akit a huszonnégy órás időkorlát miatt nem tudtunk fogadni. Tizennyolc és harminc fő közötti lehet a csapatok létszáma, idén hivatalosan 450-en neveztek. Ezt az adatot azonban meg kell háromszorozni, hogy valós képet kapjunk a ténylegesen úszók létszámáról.
– Nem működne zökkenőmentesen egy ekkora rendezvény, ha nem lennének segítőink. Harmadik éve, hogy a Kékeksön nevű, fiatalokból álló társaság látja el a háttérmunkát: a kulcskiosztástól kezdve a számlálólapok ellenőrzéséig, a vendégek kíséréséig. A Máltai Szeretetszolgálat látja el a 24 órás elsősegély-nyújtási feladatokat, és jelen lesznek a polgárőrök is.

Visszatérő látogatók

– Akit egyszer megcsapott az uszoda „gőze”, az úgy tűnik, évről évre visszatér. Aki valamilyen formában részt vesz a Szuperinfó 24 órás úszónapon, eljön a következőre is, ha nem is úszni, legalább látogatónak – összegezte tapasztalatait Wallner Andrea.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom