Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ünnepváró civilek

Az ünnep lázában, a segítés jegyében készülődnek a civil szervezetek, alapítványok adventi akcióikra, hogy az arra rászorulóknak, a hajléktalanoknak, a gyermekeiket egyedül nevelőknek, a szegényeknek a lehető legszebb legyen a karácsony.
A Família Nagycsaládosok Egyesületének tagjai várják a kinőtt, de még használható gyermekruhákat és az épségben lévő játékokat, amelyeket bizonyára jó szívvel fogadnának az arra rászorulók. Az adományokat szerdánként délelőtt 9 órától délután 4 óráig bárki eljuttathatja a civil szervezet (Győr, Szigethy út 109. szám alatt lévő) raktárhelyiségébe. A Győr-

Moson-Sopron Megyei Önkormányzat NAPRA-forgó közalapítványa a megye bentlakásos otthonaiban élőket, az értelmi fogyatékosokat segíti az éppen szükséges eszközök beszerzésével, amelyeket az intézmények minden lakója használ. Ez egy DVD-lejátszót, bútort vagy televíziót jelent.
A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és győri területi csoportjainak képviselői nemcsak ruhaneműt, ajándékokat, de édességet és játékokat is eljuttatnak a megyei kórház gyermekosztályára, a Győri Határőr Igazgatósághoz, a bevándorlási hivatalba, a börtönbe és a likócsi hajléktalanszállóra. A karitatív szervezet tagjai folyamatosan várják a cégek, vállalkozók, magánszemélyek, valamint iskolák felajánlását a Győr, Baross Gábor út 61–63. szám alatt, illetve a 96/418-556-os, a 96/424-651-es telefonszámon, valamint a területi csoportok elérhetőségén.
A győri Segítőház Alapítvány, valamint a Régió Rádió közös karitatív akciója szintén az adománygyűjtésről, a krízislakásokban élők megsegítéséről szól. Az Apor- és a Kölcsey-iskolában a tanulók bevonásával ezen a héten gyűjtenek, az aporosok adventi vásáruk bevételét ajánlották fel. A likócsi Segítőházban már javában készülnek a szeretetcsomagok. Győrben és környékén a civil szervezetek munkatársai mintegy 150 rászoruló családhoz kopogtatnak be ünnepek előtt.
(Ruhát, cipőt, játékot, tartós élelmiszert bárki eljuttathat a Régió Rádió Nagy Imre út 28. szám alatti címére. Bővebb információval a rádió 96/514-222-es, valamint a Segítőház 96/512-304-es telefonszámán szolgálnak, az adományokért akár házhoz mennek.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

borsodi liga

KAPOSVÁR–BP. HONVÉD 1–2 (1–1). Gsz.: Alves (45+1.), ill. Disztl D. (11.), Koós… Tovább olvasom