Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Ünnep utó: Cinikus rendőrfőkapitányi nyilatkozat?

Cinikusnak tartja Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány kijelentését az a két férfi, akiket amiatt igazoltattak a rendőrök március 15-én, mert "Felelős kormányt Buda-Pesten" feliratú transzparens volt náluk.

Tóth Gábor a rendőrök intézkedését azzal magyarázta, hogy "a transzparens zavarta a március 15-i zászlófelvonást nézőket".

"Minden igyekezete ellenére cinikusnak tartjuk Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány úr március 17-én elhangzott kijelentését, mely szerint velünk szemben azért léptek fel a rendőrök, mert transzparensünk több embert zavart a kilátásban" - ezt közölte a Független Hírügynökséggel közleményében a transzparenst tartó két férfi csütörtök délelőtt.

Szerintük, hogyha valóban zavarta volna az ünneplőket, akkor szóltak volna nekik. Ráadásul a rendőröknek is elég lett volna hátrébb küldeniük őket, nem pedig igazoltatni. A két férfi feltette a kérdést is, hogy miért mondták nekik az egyenruhások, hogy "gyülekezési joggal való visszaélés" miatt feljelentést tesznek, valamint mi lett volna akkor, hogyha "Éljen március 15." felirat szerepelt volna a transzparensükön. A két férfi egyúttal tájékoztatást kér a budapesti főkapitánytól: hogyan élhetnek állami ünnepeken a véleménynyilvánítás jogával, összhangban azzal, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is hangsúlyozott: "az ország merjen ünnepelni".

A két férfi a zászlófelvonás idején a Kossuth téren igazoltatták a rendőrök a náluk lévő transzparens miatt. Tóth Gábor rendőrfőkapitány a történtek után azt mondta, az igazoltató rendőrök vélhetően nem megfelelően értékelték az esetet, lehet, hogy hibáztak, de a gond az lett volna, ha ezt és a hasonló eseteket a rendőrség "nem tereli megfelelő mederbe". A hatóság kiderítette, hogy semmilyen szabálysértést nem követett el a két ember, de egyébként az igazoltatás után a rendőrök maguk is elengedték a két férfit azzal, hogy ha akarnak, visszamehetnek a rendezvényen résztvevők közé. Az igazoltató rendőrök ellen nem akar vizsgálatot a főkapitány, mert csak a munkájukat végezték az új jogszabályok figyelembevételével.

Olvasóink írták

 • 14. Domestic 2009. március 21. 16:07
  „Elvtársak!
  Ha legközelebb szab.sértésen ér a rendnek őre, én ott a helyszínen, egy szó nélkül nekiállok vetkőzni.
  Legföljebb utólag kiderül, hogy hülye vagyok...”
 • 13. Reális 2009. március 21. 10:50
  „Lehet tiltani,moderálni,előállítani,szájakat befogni!Az igazság előbb-utóbb mindig felszínre tört!Ezután is így lesz!Tehát türelem magyarok!”
 • 12. pampus 2009. március 20. 18:44
  „Vajon mi baja van ennek az "ASHER"-nek? Csak nem igen közel volt a"vak nap"-hoz és megütötte az orrát a szappanszag?”
 • 11. ASHER 2009. március 20. 15:48
  „a pampusnak meg a torkat kene mar jol korulmetelni!!!!!!
  ami kesik nem mulik!!!!!”
 • 10. Arvisura 2009. március 19. 17:56
  „MSZP-jelvényes ávós provokált a Kossuth téren március 15-én

  A Kossuth térről bekiabálásért előállított férfiakat a tömegben egy nő provokálta. A rendőrség által beidézett tanúk szerint a nő MSZP-s és rendőrségi jelvényt viselt - mondták az előállítottak.
  Két szemtanút hallgatott ki csütörtökön a rendőrség a március 15-i Kossuth téri előállítások kapcsán.
  A tanúk azt állítják, hogy az előállítottakat a tömegben provokáló nő kabátja alól egy rendőrségi jelvény villant ki, a táskáján pedig MSZP-s kitűző volt - mondta az a két fiatalember és ügyvédjük, akiknek március 15-ei előállítása kapcsán belső vizsgálatot rendelt el a fővárosi rendőrfőkapitány. A fiatalemberek egyike, Rosdy Tamás szerint emiatt az ügy fordulatot vehet.
  Az előállítottak a szabálysértési határozat ellen kifogással élnek, mert nem követték el a rendőrség által állított szabálytalanságot. Emellett panaszt nyújtanak be az ügy kapcsán a Független Rendészeti Panasztestületnél.
  Rosdy Tamás elmondta: a rendőrség által szerdán közzétett iratokból hiányzik a vallomásuk, állítása szerint az abban foglaltak nagy részét nem vizsgálták ki. Rosdy Tamás azt is elmondta, hogy a belső vizsgálat négy rendőr felelősségét állapította meg, többek közt éppen annak a két szabálysértési előadónak, aki véleményük szerint a "legnormálisabbak" voltak velük szemben.
  (FH)”
 • 9. Arvisura 2009. március 19. 17:34
  „-moderálva-”
 • 8. MTT 2009. március 19. 15:28
  „t.7-es hozzászóló, menj, szerelj fel rendőrnek, előtted a lehetőség. Könnyű okosnak lenni más kárára.”
 • 7. f.varga 2009. március 19. 13:15
  „Vajon kit / kiket/ szolgál és kit / kiket / véd a jelenlegi rendőrség? Mert ha a jelenlegi hatalmat,akkor megérdemlik, hogy 40 éves korukban jól megérdemelt / és túlfizetett / nyugdijat kapjanak ! Ha a polgárokat védik és szolgálják, akkor dolgozzanak 62 - 65 éves korukig átlagos nyugdijazással ! Ez ilyen egyszerű ! A választás joga a kormány kezébenm van : vajon mit választ ?”
 • 6. pampus 2009. március 19. 10:43
  „Hát persze "PaPa"meg kellett neki győződni, hogy nincsenek e körülmetélve! Mert, ha igen, akkor lesz nemulass!”
 • 5. PaPa 2009. március 19. 10:21
  „A rend őr kapitánynak az nem tünt fel, hogy a két fiatal embert azonnal szabadlábra helyezték akkor miért kellet megalázni? Vagy netán SzDSz volt a vizsgáló tiszt?
  Mert ha bezárják őket akkor igen meg kell vizsgálni de ha szabadlábra helyezik és nem záják ell akor csak kiváncsiságbol nézegeték a següket. A kapitánynak ez nem tünt fel? Esetleg ő is azt a nézetet tartja?”
 • 4. pampus 2009. március 19. 10:17
  „Ha, azt alkotják a rendőrnek, hogy ugorjon a kútba, akkor bele kell neki ugrani? Persze nem minden "jogszabályt" a "harácsolók" alkotnak! No, meg persze nem minden jogszabály alkotónak van mentelmi joga!”
 • 3. Béla59 2009. március 19. 10:12
  „Lehet kérem, hogy a rend fontos őrei voltak éppen nem elnézőek a magyar nyelvet annyira nem ismerővel szemben. Ha az lett volna rája´ írva ......Magyarországon v. nak.. akkor nem kellett volna vetkőzniük.”
 • 2. csigaZ 2009. március 19. 10:05
  „Igen a kormánynak és a harácsolóknak mindent lehet.
  Hisz mentelmi joguk van. Ön ezt nem tudta?
  Felháborító.”
 • 1. pampus 2009. március 19. 09:43
  „Szerintem aj ogszabály alkotóknak kellene a tökeik alá nyúlni. Vagy azok sérthetetlenek? Nekik mindet szabad?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felértékelődnek a kiskertek?

Régió - Beszélik, az idén „felértékelődnek" a kiskertek, a gazdasági válság hatására inkább… Tovább olvasom