Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Uniós támogatással egyházi szociális intézményfejlesztés Kótajban

Az Európai Unió pályázati támogatásával fejleszti szociális intézményrendszerét a kótaji református egyházközség.
A Nyíregyházával szomszédos településen bővítik az idősek nappali otthonát, korszerűsítik konyháját, valamint fogyatékkal élőknek nappali ellátást nyújtó létesítményt alakítanak ki, illetve szociális étkeztetési és házi segítségnyújtási szolgálatot hoznak létre - közölte Nyíri Sándor projektmenedzser az MTI-vel. A beruházás teljes összege meghaladja a 160 millió forintot, s abból az uniós támogatás több mint 148 millió forint, míg az önerőt, a különbözetet az egyházközség biztosítja - mondta az építkezés irányítója.

Az év végéig befejeződő fejlesztéssel a meglévő, 60 személyes idősek nappali otthonát 75 személyesre bővítik. Korszerűsítik az intézmény konyháját is, hogy az idős emberek ellátása mellett további 75 helyi lakosnak szociális étkeztetést biztosíthassanak. A régi parókia átalakításával létesítenek egy 40 személyes, fogyatékkal élőknek nappali ellátást biztosító intézményt is, valamint ott kap helyet az újonnan szerveződő házi segítségnyújtó szolgálat központja. Utóbbi az otthonukban segíti majd a rászorulókat, beteg vagy idős embereket egyaránt, különböző szolgáltatásokkal. A kótaji református egyházközség - mint arról Angyalosy Zsolt lelkipásztor tájékoztatta az MTI-t - évek óta széles körű szociális tevékenységet folytat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

Idősek otthonát 2001 óta működtetnek, ezt már kétszer is bővítettek a mostani beruházást megelőzően. A megkezdődött jelenlegi, európai uniós támogatású fejlesztéssel teljes, az igényekhez igazodó szociális alapellátást tudnak majd biztosítani a mintegy 4.500 lakosú nagyközségben. Segíthetnek minden rászoruló beteg vagy idős emberen, állapotuknak, szükségletüknek megfelelő intézményi, vagy házi szolgáltatásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a népszámlás végleges kérdőíve

Elkészültek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szakemberei az októberi népszámlálás végleges… Tovább olvasom