Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Uniós képzési támogatás a prostituáltaknak

15,2 millió forintos képzési támogatást nyert a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete egy EU pályázaton. Az örömlányok egyéni vállalkozóvá képezhetik át magukat. A vállalkozói engedéllyel dolgozó prostituáltak vendégeiknek számlát adnak majd, futtatóik helyett pedig az államnak adóznak.
A "speciális okok miatt hátrányos élethelyzetben lévő személyek vállalkozóvá válásának elősegítésére" fordítható pénzt a Magyar Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete az EU támogatásával működő Humánerőforrás-fejlesztés Operatív Program pályázatán nyerte el - számol be a lap.

A pénz felhasználásával a fővárosban, Kecskeméten, Pécsen és Nyíregyházán összesen 110 női és férfi szexmunkás vállalkozót képeznek majd. Az egyéves kurzus tananyagában alapfokú pénzügyi, számviteli, üzleti és vállalkozásfejlesztési ismeretek szerepelnek.

Egyelőre nem tisztázott: a szexmunkás vállalkozók milyen adózási formát választhatnak, és költségeik közül mit számolhatnak majd el. Így azt még nem lehet tudni, hogy az egyéni vállalkozóként dolgozó - adót és társadalombiztosítást fizető, ügyfeleiknek pedig számlát adó - prostituáltak közlekedési, irodahasználati és hirdetési kiadásaikat, telefonszámlájukat milyen módon számolhatják majd el.

A képzés egyébként nyáron veszi kezdetét, az engedélyért pedig 2008 közepén állnak majd sorba az okmányirodákban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritka kincs az igazi szakember!

Biztos szakmai háttér és megbízhatóság nélkül ma már hosszú távon nem lehet megélni. Röviden: a… Tovább olvasom