Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Ukrán-magyar bűnszervezetet számolt fel a Vám- és Pénzügyőrség

Egy évig tartó felderítési munka eredményeképpen a hajnali órákban a Vám- és Pénzügyőrség és a Rendőrség munkatársai sikeresen felszámoltak egy kifejezetten cigaretta-csempészetre és értékesítésre specializálódott bűnszervezetet.
A bűnszervezet – azóta is előzetes letartóztatásban lévő - öt tagját már korábban elfogták a pénzügyőrök: Az öt fő 2009. május 17. és szeptember 9. között, bizonyíthatóan 11 alkalommal összesen közel 173 millió Ft belföldi forgalmi értékű, 318.000. doboz ukrán zárjeggyel ellátott, különféle márkájú, ukrán állampolgárok által zöldhatáron átjuttatott cigarettát szerzett meg.

Az ügyben több egymásra épülő bűnszervezet működésére derült fény.

Az Ukrajnában működő csoport feladata volt a megrendelt cigarettamennyiség zöldhatáron történő átjuttatása a hármas határjel térségében, a magyar-ukrán-román határon. Az ukrán elkövetők biztosítása, mozgatása és a magyar orgazdák megrendelésének közvetítése már egy tisztabereki lakos által vezetett bűnszervezet feladata volt, a „nemzetközi együttműködést” egy jánkmajtisi személy által irányított csoport biztosította és koordinálta.

A nyomozás során felderített bizonyítékok alapján a bűnszervezetek 2009-2010. évben megközelítőleg 640.000 doboz cigaretta bejuttatásában és orgazdák részére történő értékesítésében működtek közre, melynek értéke eléri a 400 millió forintot.

Az akcióban résztvevő pénzügyőrök 15 helyszínen tartottak házkutatást, a bűnszervezet tagjait őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki különösen nagy értékű jövedéki termékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A Bíróság az ügyészség indítványára 11 magyar állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezett, 1 fő őrizetbe vételére került sor. A bűncselekmény büntetési tételének felső határa a törvény szerint 8 évig terjedő szabadságvesztés, de bűnszervezet esetén a bíróság akár ennek kétszeresét is kiszabhatja.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. november 19. 17:02
  „Tudod "szocdem" a kerék az forogni szokott és ami egyszer fenn van az le is fog érni. Sőt a mikésik az nem is oly biztos, hogy múlik.”
 • 4. szocdem 2010. november 19. 11:19
  „Komolytalan ügy...

  Cigicsempészek! Te jó ég! Mint az anyagyilkosok, vagy ilyesmi. És a pártjuk székházátt eladók?? Akik milliárdokat zsebeltek be???

  1. janika 2010.11.18. 16:50
  Nocsak a Viktorunk most járt Ukrajnába.

  Ennek semmi köze az ügyhöz. Pintér a belügyér, és a Józsefvárosi piacnak nem akart szállítani ez a banda. Szóval bukniuk kellett....”
 • 3. robi04 2010. november 18. 19:41
  „?=priluki”
 • 2. robi04 2010. november 18. 19:40
  „Kér valaki egy ??i????-t?”
 • 1. janika 2010. november 18. 16:50
  „Nocsak a Viktorunk most járt Ukrajnába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyasztott bérek a közszférában

A jövő évi költségvetés honvédelmi, oktatási, valamint egészségügyi és energetikai kiadásairól… Tovább olvasom