Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Újszülött gyermekét ölte meg az anya: három év börtönt kapott

Emberölés miatt három év börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a 35 éves bodrogi nőt, aki múlt év januárjában megölte újszülött gyermekét.
Emberölés miatt három év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék kedden azt a 35 éves bodrogi nőt, aki múlt év januárjában megölte újszülött gyermekét.

Lehőcz Beáta egy eltitkolt terhesség után otthon hozta világra a csecsemőt, majd megölte, a holttestét a fagyasztóládába rejtette, ahol tíz hónapra rá az élettársa találta meg.

A nő a bíróságon nem tett vallomást. Annyit mondott, hogy nem tud mást hozzátenni a rendőrségen korábban elmondottakhoz.

A vádlott gyanúsítotti kihallgatásán tett vallomását Vadócz Attila tanácsvezető bíró olvasta fel.

E szerint a Bodrogon élő asszonynak már van egy tízéves fia az élettársától, aki nem akart több gyereket. Ezt tudva és elfogadva, második terhességét a nő megszakíttatta, a harmadikat azonban későn vette észre, így erre már nem volt lehetősége. A terhességét titkolta, végig dolgozott, és akkori testalkata miatt senkinek, az élettársának sem tűnt fel, hogy várandós. A szülés megindulásakor egyedül volt otthon, a kislányt a fürdőkádban szülte meg. Elvágta a köldökzsinórt, majd átmetszette az újszülött nyakát, és miután meghalt egy törölközőbe csavarta, amit egy műanyagzacskóba tett és a holttestet a fagyasztóládába rejtette.

Az asszony a rendőrségi kihallgatása során azt mondta: nem akart tudomást venni a terhességéről, és nem emlékszik arra, amit a gyermek születése után tett.

A bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy a hasonló ügyektől eltérően ezúttal nem két, hanem három szakérőt is felkértek a vádlott elmeorvosi vizsgálatára. A szakértők megállapítása szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor beszűkült tudatállapotban volt. Tekintettel erre, a bíróság élt azzal a törvény adta lehetőséggel, hogy az ilyen esetekre vonatkozó tíz év fegyházban letöltendő minimum büntetést mérsékelheti.

Az ügyész súlyosbításért és fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett, valamint indítványozta a vádlott előzetes letartóztatásba vételét. A vádlott és védője az elmeorvosi szakértői véleményre hivatkozva enyhítésért fellebbezett.

A bíróság az előzetes letartóztatásról szóló indítványt elutasította, amely ellen az ügyész fellebbezést jelentett be.

Az ügyben jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. május 22. 14:09
    „3 év? Na azért tart itt az ország, ahol tart!

    Aki hidegvérrel képes elvágni a saját újszülöttje torkát, annak még az életfogytiglan is kevés! Szégyen az ilyen perszónára az anya szót használni, az ilyet még anyának csúfolni sem lehet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók láncfűrészeit lopták el

A szertárt feltörve ellopták a földeáki önkéntes tűzoltó-egyesület két láncfűrészét. Tovább olvasom