Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Újrakezdődhet a Gyurcsány-kormány kémpere

A kémbotrány néven ismert ügyet súlyos jegyzőkönyv-vezetési hiányosságok miatt tárgyalhatják újra. Az ügyben Szilvásy György volt titokminisztert is letöltendő börtönre ítélték.
Súlyos jegyzőkönyv-vezetési hiányosságok miatt újratárgyalhatják a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetését érintő, kémbotrány néven ismert ügyet, amelyben Szilvásy György volt titokminisztert is letöltendő börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék - olvasható a Napi Gazdaság keddi számában.

A lapnak az eljárás részleteit jól ismerő, nevük elhallgatását kérő jogi szakértők úgy nyilatkoztak, nem kizárt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elbírálásra alkalmatlannak találja és hatályon kívül helyezi a Gyurcsány Ferenc kormányának titkosszolgálati vezetőit érintő kémkedési ügyben a Debreceni Törvényszék által közel két éve kihirdetett elsőfokú ítéletet.

A szakértők álláspontja szerint a fenti döntést az alapozhatja meg, hogy időközben elkészült az a dokumentum, amely az elsőfokú per során rögzített hangfelvételek leiratát tartalmazza. Mint mondták, ez a leirat számos ponton lényegi eltéréseket mutat a debreceni tárgyalásokon elhangzottakat rögzítő, az elsőfokú verdikthez csatolt jegyzőkönyvektől, amelyeket a védőügyvédek mellett a másodfokú vádhatóság, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség is kifogásokkal illetett - ismerteti a napilap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz diák demonstrált Budapesten

A szervezők jelezték, ha a kormány szerdáig nem vonja vissza a felsőoktatási törvény tervezett,… Tovább olvasom