Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Újra vizsgálják a Mátrában balesetet szenvedett motoros rendőr halálának körülményeit

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda annak a motoros rendőrnek a halálát, aki tavaly augusztusban szenvedett balesetet a Mátrában - adta hírül hétfőn a Blikk.

A lap szerint Szegedi Henrik aktáját azután nyitották fel újra, hogy két hónapja - a motor nem megfelelő állapota miatt - szintén balesetben elhunyt egy rendőr.

A Mátrában történt ügyet első körben azzal zárták le, hogy vezetéstechnikai hiba okozta a balesetet. Az új vizsgálat azonban megállapította: a motorra, amelyet a BRFK-tól kapott az egri kapitányság, valaki szabálytalanul helyezte fel a bukócsövet. Ezért csúszott ki a kanyarban a rendőr.

A lap szerint a rendőr édesanyja megalázónak tarja a fia halála után járó kártérítés összegét.

Az ORFK szóvivői irodájának hétfői közleménye szerint Szegedi Henrik posztumusz rendőr főtőrzszászlós szolgálati kötelmekkel összefüggő halálos balesete miatt a hozzátartozók vagyoni kárigényként a temetés költségeit jelölték meg, nem vagyoni kárigényként pedig összesen 10 millió forintot. A temetés költségeit teljes egészében a rendőrség állta, míg a nem vagyoni kártérítés esetében a rendőrség által korábban kötött és fizetett balesetbiztosításra 3,1 millió forintot fizettek ki.

Ezen felül a rendőrség további 2 millió forintot fizetett ki a hozzátartozóknak. Így összességében a hozzátartozók részére a balesettel kapcsolatban 5.611.500 forintot fizettek ki, függetlenül attól, hogy az ügyben az eljárás még folyamatban van, és még nem tisztázott, hogy a rendőrséget terheli-e bármilyen mulasztás - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben okozzák a legtöbb balesetet az ittas vezetők

Talán az ünnepekkel együtt járó puncskóstolgatás az oka, de egy biztos: decemberben okozzák a… Tovább olvasom