Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Újra uniós pénzt nyert a halászi önkormányzat

A határ menti együttműködés talán legnagyobb szigetközi nyertese Halászi önkormányzata. A község 2005-ben magyar–osztrák Phare CBC-pályázaton kerékpáros-tároló és kerékpáros-szálláshely építésére nyert 24 ezer eurót. Azóta a helyi futballpályán elkészült a tetőtér-beépítés, ahol a biciklis turistákat fogadhatják. Tavaly a település Interreg III-A magyar–szlovák–ukrán szomszédsági program keretében szlovák testvértelepülésével, Fél községgel közösen nyert 29 ezer eurót a „Tündérkert hagyományőrző gyermektábor” szervezésére. Nemrégiben ismét Auszt-

riával közös Interreg-pályázatot nyert a falu. Több mint négy és fél millió forintot kapnak a kerékpáros-szálláshely fejlesztésének, növelésének tervezésére.

Majthényi Tamás polgármester elmondta: a focipályán egy tizenöt szobás, harminc ember befogadására alkalmas minőségi szálláshelyet képzeltek el. Ez a létesítmény akadálymentes lenne, s többek közt egy konferenciatermet is szeretnének ide építeni. „A határ menti pályázatokon keresztül szeretnénk a helyi turizmust fellendíteni, mely az önkormányzatnak is bevételt hozhat” – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elárverezik a képeket

Elárverezik a soproni karácsonyi vásáron bemutatott adventi naptár képeit a Pannonia Galériában… Tovább olvasom