Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Újra sztrájkolnak a német vasutasok, budapesti vonatokat is érint

A sztrájk a Budapest-Prága-Berlin, illetve -Hamburg viszonylatban közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat érinti.
Németországban munkabeszüntetést tartanak a vasutasok, és a sztrájk érinti a Budapest-Prága-Berlin, illetve -Hamburg viszonylatban közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat is - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

A sztrájk alatt - amelynek befejező időpontja még nem ismert - a belföldi és a nemzetközi vonatközlekedésében vonatlemondásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani.

Szerdától a Budapest-Keleti pályaudvarról menetrend szerint 20 óra 5 perckor induló Metropol EuroNight vonat csak Drezdáig közlekedik. A Keleti pályaudvarra menetrend szerint 8 óra 35 perckor érkező vonat is csak Drezda és Budapest között közlekedik.

A Keleti pályaudvarról 5 óra 25 perckor induló Jeszenszky János EuroCity vonat, a 7 óra 25 perckor induló Porta Bohemica EC, valamint a Keletiből 9 óra 25 perckor induló Hungária EC csak Drezdáig közlekedik.

A Münchenbe közlekedő és az onnan érkező railjet vonatok korlátozás nélkül közlekednek, miként az ezen a szakaszon közlekedő Kálmán Imre vonat is.

Közleményükben azt írták: az utasok Németországba, illetve Németországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyükkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak vagy más időpontra érvényesítik. A visszatérítést az utasok a jegyet kiadó országokban, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czomba Sándor: sok fiatal szeretne hazajönni

A "Gyere haza, fiatal" elnevezésű program sikeres, Facebook-oldalán már negyvenezren regisztráltak -… Tovább olvasom