Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Újra működnek a MÁV jegyautomatái

A leállásokat az okozhatta, hogy "a többszörös biztosítással ellátott szerver háttértárolója nem kapcsolódott az adatátviteli rendszerhez".
Megjavították a MÁV utas- és jegyértékesítési rendszereit kiszolgáló szervert, szerda délután öt órától ismét működnek a vasútállomási menetjegy-automaták, internetes jegyátvételi rendszerek, és elérhető a MÁV, valamint a MÁV-Start honlapja is - tájékoztatott a vasúttársaság.

A leállásokat az okozhatta, hogy "a többszörös biztosítással ellátott szerver háttértárolója nem kapcsolódott az adatátviteli rendszerhez" - olvasható a közleményben. A MÁV informatikusai a szerver gyártóját is bevonva dolgoztak a javításon.

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint szerda reggel kilenc óra előtt leállt a szerver, ezért átmenetileg nem lehetett elérni a MÁV (www.mav.hu) és a MÁV-Start (www.mav-start.hu) honlapját, valamint országszerte nem üzemelt az internetes jegyátvételi rendszer, és nem működött a vasútállomási menetjegy-automaták többsége sem. Az Elvira menetrendi kereső és az otthon nyomtatott jegyvásárlás a műszaki hiba ideje alatt is elérhető volt a www.elvira.mav-start.hu linken keresztül.

Hozzátették: azok az utasok, akik korábban az interneten megváltották belföldi menetjegyüket, de nem tudták kinyomtatni az automatákból, menetjegy nélkül is felszállhattak a vonatokra, ha megadták a jegyvizsgálónak e-mail címüket és a vásárlás időpontját - a jegyvizsgáló úgynevezett utasleadási lapot állított ki az utazás adatai alapján.

A MÁV-Start arra kéri az utasokat, hogy ezeket a lapokat juttassák el a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára e-mailben (eszrevetel@mav-start.hu), faxon (06-1-511-2093), levélben (MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat, 1426 Budapest, Pf.: 56.) vagy személyesen. Ha később igazolódik, hogy az utasnak volt érvényes jegye a rendszerben, az utasleadási lapon szereplő díjakat nem kell megfizetnie.

Közölték azt is, hogy az internetes jegyeladási rendszerben naponta átlagosan háromezer belföldi és 120-150 nemzetközi jegyet értékesítenek, a jegyautomatákból pedig napi átlagban 5 ezren vásárolnak jegyet, pénteken akár másfélszeresére nőhet az elektronikus jegyértékesítés.

Korábban írtuk:

Hardverhiba miatt nem működik az összes jegykiadó automata és nem nem elérhető az online jegyértékesítés sem - írja az Origo.

A probléma elhárításán dolgoznak a MÁV munkatársai, de azt nem tudták megmondani, mikorra állhat helyre a rendszer.

Jelenleg csak a pénztáraknál lehet jegyet vásárolni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen kaptak államfői kegyelmet 2014-ben

Tavaly kaptak a legkevesebben államfői kegyelmet Magyarországon. Tovább olvasom