Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Újra lehet jelentkezni a ''Lépj egyet előre'' programra

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal újra fogadja a "Lépj egyet előre" programba történő jelentkezéseket.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján található közlemény szerint a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága döntésének értelmében a hivatal újra fogadja a programba történő jelentkezéseket olyan tanfolyamokra vonatkozóan, amelyek 2007. december 31-ig a vizsgákkal együtt befejeződnek.

A 2006 februárjában indított program célja a magyar felnőtt lakosság képzettségi szintjének növelése, illetve olyan tanfolyamok, képzések indítása, melyek elvégzésével a korábbi képzettségi szintről egy szinttel feljebb lépnek. A résztvevők számára a képzés ingyenes.

Mint azt korábban Soós Adrianna, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese elmondta, 28 500-an pályáztak ilyen képzésre, de csak 12 500-an nyertek támogatást arra, hogy ingyesen jussanak olyan képzéshez, mely az adott térségben leginkább keresett szakmához segíti őket. Főként azért, mert többségükben olyanok pályáztak, akik már rendelkeztek valamilyen képzéssel, a program pedig elsősorban az olyan jelentkezők képzését kívánja elősegíteni, akik még nem rendelkeznek semmilyen szakképzettséggel.

A program egyik alapja volt, hogy a rendelkezésre álló források 70%-át elsősorban a legfeljebb nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezők képzésére fordítsák. A maradék 30% 21-9 arányban oszlik meg az érettségizett szakképzetlenek, illetve a szakképzettek között. Az arányok a későbbiekben eltolódnak majd az utóbbi kettő rész felé - főkénta munkaerőpiacon kevésbé keresett szakmával bírók javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új élet, politikával – és anélkül

Magyarországon nem lehet eltűnni. A mobiltelefon és az internet világában azok is néhány óra alatt… Tovább olvasom