Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újra járnak a buszok Esztergomban?

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a helyi képviselő-testület csütörtök esti ülésén arra kérte a testület tagjainak többségét adó Fidesz-KDNP-frakciót, hogy a nyolc nap múlva esedékes összejövetelen ismét tárgyalják meg a frakció javaslatát a helyi buszközlekedés újraindításáról.
"A város egyik áruháza majdnem az önök által javasolt útvonalon üzemeltet egy ingyenes járatot, ezért ha fizetünk a szolgáltatásért, elvárható, hogy az valóban elégítse ki az igényeket és a kertvárosi városrészt is kapcsolja be a helyi közlekedésbe" - mondta a polgármester.

Tétényi Éva hozzátette, jelenleg az önkormányzat kasszája 90 millió forint hiányt mutat, ezért nem tudnának havonta fizetni a közlekedési vállalatnak. Úgy vélte, a teljesíthetőség érdekében célszerű lenne a fizetési határidőket az adófeltöltések idejéhez kötni.

Zoltai Dániel képviselő rámutatott, a Fidesz-KDNP-frakció előterjesztése alapján lehetőség nyílna arra, hogy a Vértes Volán egy új járatot indítson, amely a kórházat és a vasútállomást is bekapcsolja a közösségi közlekedésbe.

A képviselőcsoport azt is kezdeményezte: az önkormányzat állapodjon meg a Volánnal arról, hogy január elsejétől három vonalon a helyközi tarifánál kedvezőbb, helyi díjszabással lehessen utazni Esztergom határain belül.

Az önkormányzat tartozásai miatt Esztergomban 2011. július 4-én megszűnt a helyi járatú közlekedés. A városon belüli utazásokat jelenleg helyközi járatokkal oldják meg a Vértes Volán együttműködésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Somogyban, a sofőr meghalt

Az ütközés okát még vizsgálják a rendőrök. Tovább olvasom