Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Ujjat tört: börtönbe vonul a 2006-os zavargások kapcsán elítélt rendőr

Megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete. Másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla.
Megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete; másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, amiért 2006. október 23-án, mint helyszíni rendőrparancsnok az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját - adta hírül a Hír Tv. A Hír Tv honlapján olvasható cikkben az áll: az ítélőtábla mellőzte a próbaidő lehetőségét.

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy Vágó László rendőrként megvalósította a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettét. Emellett védekezésre képtelen személy elleni bűncselekményt követett el. Az ítélettel megszületett a 2006. őszi rendőri túlkapások kapcsán az első jogerős ítélet. A Hír Tv szerint a férfit a tömegoszlatás után alezredessé léptették elő, majd később leszerelt, nyugdíjba vonult. 2007 szeptemberében az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa Vágó Lászlót - három év próbaidőre felfüggesztve - 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte és lefokozta, amely ellen az ügyész a vádlott terhére, büntetésének súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 3. gjozsi88 2011. szeptember 30. 18:10
  „kerteszb!
  A Balsai jelentés ezekkel a rendbontásokkal, rendőrökkel nem is foglalkozik.....ez fideszéknél azt jelenti, hogy ez nem is volt!”
 • 2. kerteszb 2011. szeptember 30. 10:28
  „A várost felgyújtó, szétverő, többszáz rendőrt megsebesítő csőcselékből vajon hányan vannak börtönben?”
 • 1. Csetneky 2011. szeptember 29. 23:38
  „A sitten majd eltörhet néhány ujjat. Szerintem lesz jelentkező bőven, akikkel próbálkozhat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befagyasztották: nem változik a távhőszolgáltatás ára

A távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell… Tovább olvasom