Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Újévi savanyú leves

(8–10 fő részére) 60–70 dekagramm savanyú káposztát apróra vágunk össze. 50–60 dekagramm hús, amely 2–3-féle húsból áll. Sertéscomb vagy lábszár, egy kevés puha része a marhahúsnak, vagy egy kis pulykamell. Ezt apróra kockákra vágjuk. Megdinsztelünk egy kisebb fej vöröshagymát, erre tesszük a kockákra vágott húst, majd tovább dinszteljük még egy negyedórát.

Mielőtt felengednénk, teszünk rá egy kis paprikát, szárított morzsolt tárkonyt egy evőkanállal. Sót, borsot ízlés szerint, és egy evőkanál ételízesítőt. Ezt nagyon puhára főzzük (kuktában gyorsabban megy), majd híg, világos rántást készítünk. Mielőtt berántanánk, körülbelül 10 dekagramm megmosott rizst teszünk a levesbe és tovább főzzük, majd berántjuk, egy pohár jól elkevert tejfölt teszünk még a levesbe. A káposzta levével vagy citromlével savanyítjuk ízlés szerint.

Ezt a levest lehet készíteni nagyon apróra darált húsból készült pici gombócokkal is, ebbe apróra vágott zöldséget is lehet tenni. Tejföl nem szükséges.

Grúber Lászlóné, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két csapat az MK-ban

Kézilabda

Ma a Magyar Kupában két győri csapat érdekelt. A férfiaknál a Tento-ETO… Tovább olvasom