Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Újat építenek vagy felújítják?

Lezárták Sopronban a Lehár-lakópark közelében lévő Ikva patakon átvezető hidat – bosszankodnak az útvonalat használók. Megtudtuk, a híd sorsáról ma kezdődik megbeszélés a városházán.
– Több százan használták gépkocsival a Balfi utat a Lehár-lakóparkkal összekötő utcát, amelynek az Ikva patak fölött vezető hídját most beton virágtartókkal lezárták, s a hídfőket behajtani tilos táblával is ellátták – panaszolták sokan. – Nem tudjuk az okát, miképpen azt sem, hogy mennyi ideig tart ez a lezárás. Kérdés, hogy meddig kell nagy kerülőkkel közlekedniük azoknak, akik nap mint nap igénybe vették azt az útvonalat.
– Az összekötő út, illetve az Ikván átvezető híd ügyét az adott városrész fontos közlekedési kérdésének tartjuk – válaszolta a felvetésre Kerekes Attila, Sopron főmérnöke. – Lakossági panaszra zárattuk le ideiglenes jelleggel a hidat, mivel kilazult pallói a jármqvek áthaladásakor nagyon zörögtek. Nos, a híd korszerqsítése és az előtte lévő mintegy ötvenméteres földút szilárd burkolattal való ellátása témájában éppen ma ülnek össze a mqszaki szakemberek, hogy eldöntsék: egy új, súlykorlátozás nélküli híd épüljön vagy elegendő a meglévő szerkezet megerősítése, teljes felújítása. A megbeszéléseket és a döntéseket követően egy-két héten belül kezdetét veheti a több tízmilliós beruházás terveztetése, illetve az engedélyeztetési eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom