Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Újabb vádemelés Tasnádi ellen

Jelentős értékre elkövetett rablás és önbíráskodás miatt vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és társa ellen.

A vádirat lényege szerint "T. Péter vádlott" 2010 májusában tízmillió forintot adott át "T. Gábor sértettnek, aki vállalta, hogy a pénzből aranyat vásárol, majd azt haszonnal értékesíti, amellyel napi, kétnapi rendszerességgel elszámol" a vádlottnak - írta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Az elszámolási vita a vádlott és a sértett között 2010 júliusában kezdődött, amikor a sértett a korábbi megállapodásuk szerinti rendszeres fizetéseket nem tudta a vádlott felé teljesíteni. Akkortól a vádlott, korábban befolyt részesedése ellenére, a teljes tízmillió forintos tőke visszafizetését követelte a sértettől úgy, hogy azt napi 50 ezer forintos részletekben kellett a sértettnek törlesztenie.

"Ennek érdekében T. Péter napi rendszerességgel telefonon szidalmazta és fenyegette T. Gábor sértettet, akiben ezek a telefonhívások félelmet keltettek, ezért az 50 ezer forint összegű törlesztéseket apróbb késedelmekkel megfizette, noha annak jogszerűségét vitatta" - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint 2010. szeptember 23-án "T. Péter és Sz. Tibor vádlottak" - miután a sértettet más nevében üzleti találkozóra csalták - megjelentek a sértett irodájában, ahol a sértett helyett testvére és annak egy ismerőse jelent meg, akik magukkal vitték az üzletkötéshez előzetesen megbeszélt 3,2 millió forintot is.

A vádirat szerint a vádlottak az üzletben megfenyegették a sértett testvérét és annak ismerősét, a pénzt tartalmazó táskát erőszakkal kicsavarták a kezéből, majd a pénzzel együtt eltávoztak a helyszínről.
"T. Gábor sértett ettől kezdve a napi 50 ezer forint összegű részletek megfizetését megtagadta, annak ellenére, hogy T. Péter a korábbi fenyegetéseit egészen 2010. szeptember 30. napjáig - elfogásáig - folytatta" - olvasható a közleményben.

A főügyészség tájékoztatása szerint mindezek alapján a budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség jelentős értékre elkövetett rablás és önbíráskodás miatt emelt vádat "T. Péter és társa" ellen; a bírósági eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja le.

Tasnádi Pétert tavaly októberben előbb házi őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Tasnádi Pétert tavaly májusban a Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte, bűnösnek mondta ki a többi között visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében, és felbujtóként elkövetett, két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A bíróság szerint Tasnádi 2001-től - személyes sérelmei megtorlásaként és anyagi haszonszerzés végett - bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon.

Olvasóink írták

  • 3. janika 2011. február 08. 06:13
    „Mi az csak nem szégyenled a fajtádat?”
  • 2. janika 2011. február 07. 15:44
    „Miért nem viszik ki a fajtájához Izraelbe?”
  • 1. meir 2011. február 07. 15:08
    „koncepcios per!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoznak a megyar filmesek

Nyilatkozatban tiltakozott kilenc neves magyar filmrendező a magyar filmszakma rendszerének… Tovább olvasom