Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Újabb uzsorást vettek őrizetbe Dombóváron

Újabb uzsorást vettek őrizetbe Dombóváron, a zsarolással gyanúsított nő havi 100 százalékos kamatra adott kölcsön rászorult embereknek, akiket családtagjaival fenyegetéssel vett rá a törlesztésre.

Az 56 éves dombóvári asszonyt, a csoport irányítóját hat rendbeli zsarolással gyanúsítják - mondta Gábor Zoltán főhadnagy, a dombóvári rendőrkapitányság nyomozó alosztályvezetője a bűncselekményt ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Dombóváron.

Az eddigi adatok szerint a nő már tíz éve foglalkozik kamatos pénz kiadásával a városban és környékén; jellemzően néhány tízezer forintot adott kölcsön rossz anyagi körülmények között élőknek, akiknek adóssága a magas kamat miatt rövid időn belül milliós nagyságrendűre nőtt. A sértettek között van olyan család, amely jövedelmének több mint 90 százaléka hozzá vándorolt.

Az adósokat gyakran azzal fenyegették, hogy megölik a család valamelyik tagját - mondta a főhadnagy.

Dombóváron februárban vettek őrizetbe három embert hasonló bűncselekményért; Szijártó István dombóvári rendőrkapitány ezzel kapcsolatban elmondta: abban az ügyben már öten vannak előzetes letartóztatásban, a sértettek száma pedig megközelíti az ötvenet. Hozzátette: a most indult eljárásban is több sértettre és gyanúsítottra számítanak.

A rendőrkapitány kitért arra, hogy reményeik szerint az uzsora-bűncselekmény felszámolásával javul a város és környéknek közbiztonsága. A megzsarolt emberek egy része ugyanis vélhetően apróbb bűncselekményekből tartotta el a családját - mondta Szijártó István.

Olvasóink írták

 • 3. pmc 2010. április 23. 13:49
  „"a nő már tíz éve foglalkozik kamatos pénz kiadásával"

  tíz év után derült ki?”
 • 2. Reális 2010. április 22. 15:04
  „Há dikk má,uzsoráznyi se szábád?”
 • 1. szocdem 2010. április 22. 14:03
  „Bravó!

  És a "bejegyzett" tv reklámmal is rendelkező uzsorásokat mikor veszik már őrizetnbe? Vagy azoknak mentelmi joga van nem csak a libástól, de Orbán Isten elvtárstól is??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld napja a Gödörben

Idén is, mint minden évben, április 22-én ünnepeljük a Föld Napját (ezúttal már a negyvenediket). Az… Tovább olvasom