Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Újabb trükkök az üdülési joggal kapcsolatos átveréseknél

Egyre változatosabb módszerekkel verik át az üdülési jogok csapdájába került fogyasztókat az értékesítéssel foglalkozó cégek: látszólag cserét kínálnak, ám valójában újabb üdülési jogot adnak el a gyanútlan embereknek - írta a Magyar Nemzet csütörtökön, hozzátéve, hogy a csalásgyanús esetekkel a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa csütörtöki ülésén foglalkozik.
A lapnak Kende Júlia ügyvéd elmondta: az eddig is gyakorlat volt, hogy a korábban megvett, feleslegessé vált üdülési jog továbbértékesítését csak akkor vállalták az erre szakosodott cégek, ha a tulajdonos helyette egy másikat vett tőlük. Az utóbbi időben azonban gyakori, hogy az ügyfelekkel csak egy, a megtartani nem kívánt üdülési jogról szóló lemondási nyilatkozatot íratnak alá, s azt állítják, hogy ezzel megtörtént az első lépés az eladás felé, bátran vehetnek újat. Utána derül ki, hogy erről szó sincs, s a megtévesztett vevő a jövőben már két ingatlan után fizetheti az akár több százezer forintra rúgó fenntartási költségeket.

A Magyar Nemzet cikke felhívja a figyelmet, hogy az üdülési jogot csak adás-vételi szerződéssel lehet eladni, amíg tehát a vevő aláírása nincs a szerződésen, az eladó nem szabadult meg a tulajdontól. Az üdülési jogokkal foglalkozó cégek ráadásul kötelezettséget sem vállalnak a továbbértékesítésre - ami nem is érdekük - , csak arra szerződnek, hogy megpróbálkoznak az eladással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítás Farkas Péter drogügyében

Perújítást rendelt el Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó ügyében a Fővárosi Ítélőtábla - írta a… Tovább olvasom