Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Újabb öt klasztert akkreditáltak a Pólus Programban

Újabb öt klasztert akkreditált a Pólus Program keretében a Pólus Akkreditációs Testület, elismerve azok több mint egy éve tartó eredményes működését - közölte a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG Zrt.) az MTI-vel pénteken.

A MAG Zrt. közleményében aláhúzta: az Innovatív Élelmiszeripari Klaszter, a Szilícium Mező, az ÖKOPOLISZ, a Pannon K+F+I+O és a Pharmagora klaszterek kerültek be újonnan a Pólus Programba, igazolva azt, hogy ezek a gazdasági hálózatok felkészülten állnak akár 1,5 milliárd forint gazdaságfejlesztési forrás sikeres lehívására az innovációt és kutatás–fejlesztést támogató programokból.

A közleményben a társaság kiemelte: fontos, hogy a Pólus Programban résztvevő klaszterek magas hozzáadott értékű, exportorientált és innovatív tevékenységekre koncentráljanak, stratégiával és annak végrehajtására alkalmas cselekvési tervvel rendelkezzenek.

A cég hozzátette: az akkreditáció két évre szól, amely lejártakor megújítható, ha a klaszter az akkreditáció feltételinek ismételten megfelel. Az akkreditáció célja, hogy annak segítségével a klaszterek támogatói kiszűrhetik az olyan potenciális pályázókat, amelyek együttműködése piacilag nem visszaigazolt, későbbi projektjeik megvalósítása és fenntartása pedig túlzott kockázatokat jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Primatum néven, új tulajdonossal folytatja az Adriatiq alap

- Kivált az Adriatiq Islands Group menedzsmentjéből Szalay-Bobrovniczky Kristóf vezérigazgató és… Tovább olvasom