Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Újabb mérnököket keresnek

A Philips kft. győri üzemében most indították el az úgynevezett kiválósági programot.
A Philips kft. Győr legnagyobb üzletága az autóipari, amely az autórádiók piacán olyan nagy vevőknek szállít kazettás, CD-s és DVD-s autórádió-meghajtókat, mint a Siemens, a Becker, a Chrysler és a Visteon cég.
A megyeszékhelyen készülő termékekkel a Philips az európai piac több mint ötven százalékát tudhatja magáénak.

Ennek megőrzése és fejlesztése csak úgy lehetséges, ha a gyártott termékek kiváló minőségűek. Ehhez pedig elengedhetetlen a minőségbiztosítás folyamatos emelése.

Az autóipari üzletág jelenleg 160 mérnököt alkalmaz Győrött, a tudás és a szellemi kapacitások kiemelt fontosságát mutatja, hogy a Philips újabb tizenöt mérnököt alkalmazna a minőségbiztosítási terület megerősítésére.
– Kifejezetten autóipari gyakorlattal rendelkező, angolul jól beszélő fiatal mérnökökre lenne szükségünk, megtalálásuk azonban nem egyszerű feladat – tudtuk meg Rozman Richard személyzeti igazgatótól, aki azt hangsúlyozta, Győrbe szeretnének egyre több kompetenciát hozni, ami újabb, sokadik jele annak, hogy a Philips hosszú távra tervez a Kisalföld székhelyén.

A Győrött készülő autórádió-meghajtók jól mutatják a világban végbemenő folyamatokat. A szakemberek úgy vélik, egy-másfél éven belül megszűnik a kazettás autómagnók iránti kereslet, s már most látszik, hogy a jövő a DVD-meghajtós autórádióké. Jelenleg a legnagyobb kereslet a CD-s autórádiók iránt mutatkozik a világban, ez adja a volumen 70–80 százalékát. A csúcsminőségű megoldásokkal a Philips lehetővé teszi vevőinek, hogy a navigációs rendszerek segítségével a világ bármely pontján eligazodjanak és élvezhessék kedvenc zenéjüket. 

– A Philipsnek a győri az egyetlen olyan gyára, ahol ezek az
autórádió-modulok készülnek, s innen irányítjuk a munkácsi alvállalkozásunkat és egy olyan kínai gyárat is, ahol CD-modul-gyártással foglalkoznak. Ez Győr kiemelt pozícióját jelenti – hangsúlyozta Hans-Martin Maier, a Philips alelnöke, a Philips kft. Győr ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

V. Fekete Sándor: Az álmok súlya

V. Fekete Sándor főszerkesztő-helyettes Sütő András Anyám könnyű álmot ígér című naplójegyzeteiről… Tovább olvasom