Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Újabb megmozdulás az ACTA ellen

Néhány tucat civil aktivista demonstrált a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás ellen szombaton Budapesten.
A Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás, az ACTA elfogadása ellen demonstrált néhány tucat civil aktivista szombaton Budapesten, az Európai Parlament magyarországi tájékoztatási irodájánál, a Lövőház utcában.

A "Mondjunk nemet az ACTA-ra!"–nemzetközi akciónaphoz kapcsolódóan az internet szabadságáért emelték fel a szavukat a Zöld Pók Alapítvány, a Kalózpárt mozgalom, valamint az Occupy Szeged és az Occupy Pécs nevű civil mozgalmak tagjai, akik a két vidéki városban egyaránt megmozdulásokat tartottak.

Szegeden is újra demonstráltak az ACTA ellen. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A budapesti demonstráció szervezője, Fidrich Róbert arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az Európai Unió nem függesztette fel az Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) ratifikálását azzal, hogy a Bizottság véleményezésre megküldte azt az Európai Bíróságnak. Elmondta azt is, hogy bár több uniós ország felfüggesztette az elfogadás folyamatát, az Európai Parlament a jövő héten mégis elkezdi a dokumentum tárgyalását.

A demonstrálók üdvözölték, hogy a magyar kormány is párbeszédet javasol a kérdésről, de azt szeretnék, ha sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fogadná el az ACTA-t, amelynek célja az internetes kalózletöltések megfékezése.

A szombati a második nemzetközi akciónap, amely az egyezmény ellen szerveződik, ekkor Európa mintegy húsz országában tiltakoznak a megállapodás ellen.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2012. február 25. 20:19
    „Úgy lett ez csinálva mint az uj alkotmány. Titokban, és utána kisurrantak a hátsóajtón.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kommunizmus áldozataira emlékeztek országszerte

Február 25-én a kommunizmus áldozataira emlékeznek országszerte. Tovább olvasom