Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Újabb letelepedő az ipari parkban

A csipbeültető automatákat gyártó Datacon Technology Rt. új üzemcsarnokot épít a Győri Nemzetközi Ipari Parkban. Az épületkomplexum november közepére készül el és ötven embert foglalkoztat.
Az Ausztriában, Németországban, Amerikában és Ázsiában is jelen lévő cég magyarországi gyárában a csipbeültető automaták alkatrészeit gyártják majd abban a több mint háromezer négyzetméteres csarnokban, amely öt és fél hónap alatt készül el Győrött. A tegnapi jelképes kapavágáson Gerhard Zeindl, az rt. ügyvezető igazgatója arról beszélt, Győrött hozzáértő szakembereket és motivált partnereket találtak, ezért döntöttek a megyeszékhely mellett.
A Datacon Technology Rt. az ausztriai Radfeldből nőtte ki magát nemzetközi céggé. Az eredeti telephelyen továbbra is a csipbeültető automatákat fejlesztik és gyártják, berlini cégük speciális gépgyártással foglalkozik, míg a Datacon North America és a Datacon Asia Pacific a marketinges és a terjesztési feladatokat kapták meg. Ebbe a nemzetközi sorba illeszkedik be november közepétől a győri Datacon Hungary Kft., amely a cégcsoporton belüli munkamegosztás keretében az alkatrészgyártást kapta feladatul.

3200 négyzetméter

A generálkivitelezést az Integrál-H Rt.-re bízták, s a tervek szerint a 3200 négyzetméteres épületben 2200 négyzetméter a gyártást szolgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neves vendég a Nyomorultak-on

Már az is nagy dolog, hogy egy vidéki magyar színház, nevezetesen a Győri Nemzeti hozzájuthatott a… Tovább olvasom