Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Újabb két cég az ipari parkban

Újabb két, villamosipari cég telepedett le a győri ipari parkban, csaknem félmilliárdos beruházással.
Két győri, magyar tulajdonú cég, a Vill-Korr Bt. és a Raabvill Kft. egyesíti erőit. A villamosipari házassághoz új otthon is kell, ezért a tulajdonosok tegnap a győri ipari parkban letették székhelyük alapkövét, ami csaknem félmilliárdos beruházásból készül el.

Az ország legnagyobb villamosipari szereléssel foglalkozó vállalkozása jön létre a Vill-Korr Bt. és a Raabvill Kft. fúziója révén. A két egyaránt sikeres győri cég azért döntött így, hogy a hazai és a nemzetközi piacon, az egyre élesedő versenyben továbbra is boldoguljon. A hasonló tevékenységet folytató, 1990-ben létrehozott vállalkozások így együtt fejlődhetnek tovább.

A Vill-Korr Bt. ma is családi vállalkozásként működik és a 2003-as Kisalföldi Presztízs Díj pályázatán kiérdemelte az „Év vállalkozása" címet. Cégvezetője, Gasztonyi László lapunknak elmondta: a bt. eljutott arra a pontra, ahol el kellett gondolkodnia a „Hogyan tovább?" -on. A megrendelők elvárásainak a multicégek közt kell minél jobban megfelelnie.

A nemzetközi verseny mellett a gazdasági változásokhoz való alkalmazkodás tette szükségessé a váltást, tudtuk meg a Raabvill Kft. ügyvezető igazgatójától. László Kálmánné úgy véli, a két magyar középvállalkozást megerősíti a fúzió, ami jogilag januárra lesz teljes. Március elején birtokukba vehetik új székhelyüket.
Mintaterem is helyet kap az épületben, ahol az alkalmazottak továbbképzése és diákok fogadása is megoldható. Az új telephely munkahelyteremtést is jelent, várhatóan többtucatnyi alkalmazottal bővül a villamosipari gárda.

Egyik cég telephelye sem volt megfelelő a bővítésre, az egyesítésből adódó igények kiszolgálására, ezért zöldmezős beruházást terveztek. A Vill-Korr tavaly több mint egyhektárnyi területet vásárolt a Győri Nemzetközi Ipari Parkban. A cég az ötvenedik letelepedő. Jelenleg egyébként az 53-ból 26 a magyar cég a parkban, ahol tegnap ünnepélyes alapkőletételt tartott a két villamosipari vállalkozás, partnerei jelenlétében. Az alapozás és néhány oszlop már látható volt a munkaterületen.

A kivitelezést végző Integrál-H rt. elnök-vezérigazgatója, Imre István elmondta: az építkezésnek február 28-ra kell befejeződnie.
A csaknem félmilliárd forintos beruházás nagyrészt saját erőből valósul meg. A 2100 négyzetméternyi beépített területből a tervek szerint 600 négyzetmétert foglalnak el az irodák, a többi részen műhely és raktár lesz. Több mint száz fizikai dolgozó, főként villanyszerelő és ötven adminisztrációval foglalkozó dolgozhat majd ott.

Megyénkben szinte az összes forgalmi csomópont jelzőlámpája a Vill-Korr Bt. munkája. Leglátványosabb referenciája a Budavári Palota díszvilágítása. A cég 87 alkalmazottat foglalkoztat, nettó árbevétele tavaly elérte a 2,5 milliárd forintot. Hasonló nagyságrendű vállalkozás a Raabvill Kft., amelynek egyik legjelentősebb munkája a Gresham-palota villamos felújítása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 éves a Győri Balett

Már az indulása is legendás volt a Győri Balettnek. Az Állami Balett Intézet végzőseinek általában egy célja volt, hogy az operaház társulatához kerüljenek és ott érjenek el sikereket. Az 1979-es évfolyam végzősei szakítottak ezzel a hagyománnyal és Győrt szemelték ki arra, hogy társulattá szervezze őket. Ügyüknek sikerült megnyerniük a neves balettművészt, Markó Ivánt is. Tovább olvasom