Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Újabb határidő és talán több felajánlható otthon

Egy héttel meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így csak pénteken jár le a tápszentmiklósi önkormányzat iskolai akciója. Több mint kétszázan érdeklődtek a faluban, amikor híre ment: aki legalább két gyerekkel Tápszentmiklósra költözik, házat kaphat.
„ Szinte azonnali beköltözéssel lakást kínál a tápszentmiklósi önkormányzat annak a családnak, akinek legalább két gyermeke van – és az egyik szeptemberben lesz ötödikes –, s vállalja, hogy a helyi iskolába íratja a kicsiket. A négy falu társulási intézménye így biztosan fennmarad: az ötlet eddig egyedülálló Magyarországon” – írtuk meg február 6-i számunkban. A jelentkezési határidő elvileg múlt pénteken járt le, ám az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, sőt, az is lehet, egy helyett végül négy házat tudnak felajánlani a nyertes családoknak.
Kovács József polgármester a Kisalföldnek elmondta, mintegy 150 érdeklődő mellett nyolcvanan írásos pályázatot is benyújtottak hozzájuk. A pályázók csaknem negyede Győr-Moson-Sopron megyei, a többi levél az ország más ré-

szeiből s a határon túlról érkezett. Az már eldőlt, hogy az eredetileg felajánlott ház mellett egy másik önkormányzati otthont is meghirdetnek – ugyanazokkal a feltételekkel:
A leendő beköltöző család két évig ingyen lakhat a házban – persze a közüzemi díjakat fizetnie kell. A két év lejárta után választhat: vagy 25 ezer forintos bérleti díjért tovább marad, vagy ha akarja, s van rá pénze, meg is veheti a kertes házat.
Ebből a bizonyos második házból tavasszal költöznek ki a most még bent lakók; a másik – eredetileg felajánlott – otthon felújításával pedig napokon belül végeznek. A festés és a parkettázás már készen van, az egyik kisszoba fűtését szerelik most – számolt be a részletekről a polgármester.
A képviselő-testület döntése értelmében akár két új lakást is bérbe vehet az önkormányzat, hogy aztán újabb két családnak ki tudja adni azokat. Amint a végeredmény megszületik, s a nyertes családok nevét is közzétehetjük, visszatérünk a témára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályát módosítva lettek művészek

A színházi és a zenei életben Szegeden is sok olyan népszerű művész dolgozik, aki eredetileg egészen… Tovább olvasom